"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kâzım Güleçyüz medya operasyonlarını yorumladı

15 Aralık 2014, Pazartesi 11:50
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz S Haber canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Güleçyüz'ün açıklamalarındaki önemli tespitler:

* "İktidar medyasıyla hipnotize edilen, tek taraflı bilgilendirilen, beyni yıkanan bir kitle var. Ama bu ne kadar devam eder, bir kırılma noktası olur mu göreceğiz. Hukuksuzluğun bu derece aleni olduğu durumda, bu olay hükümetin düşüşünün bir başlangıcı olabilir."

* "Somut bir suçlama yok. Bütün siyasi aktörlerin, STK'ların, cemaatlerin alternatif bir yol bir birliktelik ortaya koyması lazım. Beraber demokratik bir platformda buluşulmalı. Saniye kaybedilmeden bir seferberlik anlayışında bir alternatif oluşturulmalı."

* "Cemaatlerin çoğu kendilerini hükümet ile bütünleştirmiş durumda. Uyanmaları için sıranın onları mı gelmesi lazım sormak gerekli?"

* "Şu an dışarıya çok kötü bir imaj yansıtıyoruz. Bunun giderilmesi lazım"

Programın tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Okunma Sayısı: 8012
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Adem KOCABAS CİDDE

    14.1.2015 00:59:53

    Turkiye'nin gidişatından supheniz olmasın, yeter ki hükümete engel olmayın. Adam gibi gazetecilik yapana da kimse gözaltı yapmaz, belirttiğiniz gibi başına bir baskı degil, hıyanet içinde olanlara uyari yapilmaktadir,. SELAMLAR

  • R.Kalyoncu

    17.12.2014 10:29:07

    İ. Cebecili adlı kardeşim: Yarası olan gocunur derler. İsim vermediğim halde alınganlık göstermeniz biraz garip değil mi? Lütfen cerbeze yapmayı ve başkalarına nezaketsizce sataşmayı bırakıp, yazdıklarımı dikkatlice okuyarak, anlamaya çalışınız. Anlamakta zorlanır iseniz; Türkçesi yeterli olan birinden yardım alabilirsiniz. Ya da [email protected] adresime yazabilirsiniz. Selam ve sağlık dileklerimle.

  • H.unlu

    16.12.2014 00:04:39

    Siyasetin topuzu kimin eline gecti ise artik, parcala ve yok et taktigi uyguluyor. Milleti uyanik tutma sevdasindaki cemiyet cemaat ve tarikatlar hedef olacak. Ne mutlu adaletten ve uhuvetten ayrimayan kardeslere, husranlar fitnecilerin ustune olsun.

  • ayhan alşan

    15.12.2014 23:59:31

    Yeni Asya Gazetesinı ilk çıktığından beri okuyor ve şükrediyorum.Dün ne demişsek bugün o...Bu gün ne diyorsak yârinde onu diyeceğiz ,inşaallah...Risale-i Nurların ölçülerinden ayrılmadan kıyamete kadar hakikatın gür sesi olup gerçeklerden haber vereceğiz.İstibdad hangi, adı alırsa alsın nerede görsek sille vuracağız.Kazim bey biziim sesimiz ve nefesimiz oldu.Allah razı olsun...

  • Garib Doğu

    15.12.2014 23:50:49

    Yorumcuların yorumlarına bakıyorum,hayretler içinde kalıyorum.Fotoğrafın sadece bir kısmını görüyorlar.Şu anda çatışan iki dini grubun dününü,bugününü,temel siyasi ve içtimai görüş ve düşüncelerini,tarzlarını,metotlarını,meslek ve meşreplerini tam bilmedikleri yorumlarından anlaşılıyor.Olayın tamamına birden bakamıyorlar.Parça parça görüyorlar.Hükümlerini buna göre veriyorlar.Toptancılık yapıyorlar.Risale-i Nur'un gözlüğü ile meselelere bakmıyorlar.İçtima-i ve siyasi meseleler çok yönlüdür.Sağlıklı hüküm vermek için hadiselerin her tarafını görmek lazım.Bu da geniş bir nazarı,zengin bir donanımı,derin bir kültürü gerektiriyor.Bunun için azıcık,noksan bilgilerle kardeş ve abelerinizi incitmeyin.Olayın tamamını bilseniz bile ihtiyatlı davranın.Hissiyatımı tatmin edeyim derken tamiri imkânsız kalp kırılmalarına sebep olabilirsiniz.Bizden hatırlatılması...

  • k. laçin

    15.12.2014 21:44:23

    Kazim abimizden ricamiz FG hareketine eskiden olduğu gibi mesafeli durmasidir. Bu bir hukuki süreçtir ve bu süreçte bir tarafi savunup onların gunahlarina ortak olmamak gerekir. Adamların kendi içlerinde bile onların samimiyetine güvenmeyen insanlar varken(h.gulerce-a.keles-l.erdogan vs) biz iyi niyet elçisi olayim derken zulmün taraftarı olmayalım.

  • Mikail Yaprak

    15.12.2014 21:24:35

    Kâzım Bey'in, medya operasyoları yorumuna bakarken, videonun da izlenmesi gerektiği kanaatini izhar eder, sayg, muhabbet ve selamlarımı arz ederim. M.Y.

  • çavdari

    15.12.2014 21:05:38

    Hayati kardeş, Cemaatler senelerdir bir veya başka bir partiyi destekleyegelmiştir. Bu destek kimi zaman açıktan olmuş, kimi zaman da hafi olmuştur. Yeni Asya ise bağıra bağıra DP'ye Demirel'e destek vermiş, Kutlular da yer yer Demirel'le telefon görüşmesi yapacak kadar zahiri olmuştur (Kutlular bir gelişme üzerine Demirel'i aradığını ve onun da o şeyi kabul etmeye mecbur olduklarını askerin rahatsız olduğunu söylemiş). Bugün de Nur cemaatlerinden bir kısmı hükümete desteklerini açıktan izhar edince niye mahzur oluyor?

  • Hayati Binler

    15.12.2014 19:36:31

    Esas mesele STK'ların ve Cemaatlerin çoğunun kendilerini hükümet ile bütünleştirmiş durumda olmaları. Bunun çözülmesi, hipnotizasyonun def'edilmesi gerekiyor.

  • muhlis

    15.12.2014 19:28:04

    Ne zulümmüş... Ortada bir mağduriyet var; insanlara iftira atılmış... İftira atanlar, tezgah kuranlara yapılan soruşturmanın neresi zulüm oluyor? Mehmet Doğan Hoca'yı anmayanlar ne oluyor? Cübbeli Ahmed'e İHH'ya operasyonu dillendirmeyenler ne oluyor? İnsan birşey söylerken önce elini bir vicdanına koysun... En az Gülerce kadar vicdanına koyup ta konuşsun... Gülerce'nin bugün yaptığı açıklamalara baksınlar... Adam konunun basın özgürlüğü ile alakası yok diyor... Ortada kriminal bir vakıa var; o soruşturuluyor diyor... Yazık size!

  • İsmail Cebecili

    15.12.2014 19:10:41

    R. Kalyoncu Seni tebrik ediyorum, kıvrak zekan, gazete yazarlarını olumlu değerlendirmen, kendini göklerde görmen, benim yazdıklarımı dikkate alarak, YENİASYA'nın yorumlarını takip etmen, gazeteyi internet üzerinden takip ederek, tıklama sayısını arttırman, eline hassas bir terazi alıp, Fethullah Hoca camiasının, Ekibinin hırsızlıklarını anlaman ve AKP'lilerle eşitlemen gerçekten kimsenin yapamayacağı bir adalet dağıtımı, vicdan göstergesi.

  • özgür

    15.12.2014 18:59:25

    Yeni Asya bir zamanlar söylediği FG ve grubunun yanlışlarına bugun doğru demiyor ki...Yapılan bir zulme kardeşim bu zulümdür diyor dilsiz şeytan olmaktan kurtuluyor.

  • muhlis

    15.12.2014 18:21:56

    Bir de Kazım Bey Gülen'in faaliyetlerini bir eleştirseydi başına ne getirirlerdi acaba... Mehmed Doğan Hoca, Cübbeli Ahmed, İHH ve diğer cemaatler... Gülen'i eleştiren bütün insanlara hep bir kumpas kuruluyor... Mustafa Sungur Abinin maneviyeti güçlü olmasa Sungur Abiye de kumpas yapardı... Çünkü Sungur Abi onu reddetti... Güleçyüz ilkeleri dillendirirken Nur Cemaatinin bütün olan şahs-ı manevisini zarara uğratma hakkına sahip değildir... Ve öte yandan Hüseyin Gülerce o camiaya Güleçyüz'den daha yakındır... Gülerce'nin beyanları ortadayken cemaat, camia vs. ne olduğu belli olmayan bu örgütün neyine sahip çıkacağız. Güleçyüz hakikatin tamamına vasıl olmadan bir durum hakkında babamıza bile kefil olamayız. Lütfen Yeniasya cemaatini bu işlere alet etmeyiniz. Eğer cemaat birşey diyecekse istişare yolu açık.

  • muhlis

    15.12.2014 18:06:47

    havuz denen medyada Mehmed Doğan hoca savunulurken, fetullah gülen'in onlara kurduğu komplolar anlatılırken Yeniasya'da bu konudan bahsedilmemesi utanç verici... 28 şubatta Gülen bütün nur cemaatlerini sildi attı, nurcu değilim dedi bu adam... Bu konularda Menhus Ruhu neşreden bir yayınevi nasıl olurda bugün bu duruma düşer.. Gülen'in hocalık dışında yaptığı işlere ençok biz şahidiz, bugün sussak yarın ahirette dilimiz kendiliğinden söyleyecek bunları, dilimiz huzur-u ilahide utancımız olmasın...

  • refik

    15.12.2014 16:57:45

    serder geçer kardeş, gazete baskını falan yok; Dumanlı şov için gazeteden dışarı çıkmıyor... gazete baskını olsa bina didik didik aranırdı... F.G.'nin oyununa gelmeyelim... Gelirsek bunların alem-i İslam'a oynadığı oyunun vebalini de üstleniriz...

  • refik

    15.12.2014 16:55:53

    F.G. inkıraz ile boğularak şahs-ı manevi yönünden ölüyor... korkum o ki buna alet olan Yeniasya cemaati de bundan çokça zarar görecek... Tavrımız ona göre olmalı... F.G'nin kriminal suçları bizi bağlamaz, buyursunlar adalete hesap versinler..

  • serden geçer

    15.12.2014 16:22:54

    Ayrıca her ne kadar samanyolu ve FG grubunu sevmesem de gazeteyi basmak da neyin nesidir. YIL olmuş 2014. Hangi devirdeyiz.

  • serden geçer

    15.12.2014 16:17:55

    Yeniasya cemaati mensuplarında sonsuz merhamet olduğunu görebiliyorum. "Zulme rıza zulümdür,Küfre rıza küfürdür gerçeğinden hareketle haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır". Lakin Üstadımızın meşhur bir sözü vardır:"zarara kendi rızasıyla girene merhamet edilmez" kaidesince göstereceğimiz herhangi bir merhamet zulüm olur. Ayrıca yıllarca başörtüsü sorunununda sözüm ona tarafsızlığını(!) hiçbir zaman bozmayıp bu zulme rıza gösteren bir gruba da merhamet edilmeyebilir kanaatindeyim. Bu yüzden sonsuz merhamet sahibi olsak bile bunu merhamete müstahak olmayanlara göstermemeliyiz ki merhametimiz zulüm olmasın.

  • çavdari

    15.12.2014 15:44:47

    17 Aralık olunca ben Güleçyüz abiye bir sohbet sonrasında "bu FG'nin suçu az mı ki onlara pek tenkid yapmıyorsunuz" diye sormuştum, o da "yazımda yazdım kabahetlerini" demişti. Yazısını okudum, lakin gördüm ki tespitlerle beraber ciddi bir mesafe konamıyor. Kalemler hep iktidar aleyhine dönüyor. Ben YA'nın siyasette, yargı-polis vs'de kadrolaşma konusunda veya iktidarla kavga yapacak organik bir bağının olmadığını biliyorum, ama heralde YA'nın FG'ye çok hüsnü zannı var. Defaatle akislerini görüyorum, özellikle hükümet-FG çatışmasından itibaren. Bir de lütfen "hak, hakikat, doğru, hukuk" gibi söylemlerle etki oluşturduğunuz zannedilmesin, herkes doğru söylediğini ve tahlillerde bulunduğunu iddia ediyor. Bazının doğrusu hakikatte eğri de olabilir. Şahsi inançlarınızın aynı hakikat olduğunu zannetmeyiniz.

  • çavdari

    15.12.2014 15:44:36

    Beni en üzense bazılarının gözlerini açamaması. Medya, Yeni Asya satırlarından ibaret değil. Ben bunu kafamı kaldırınca gördüm. Yahu Hüseyin Gülerce diyorum. FG grubunun ilk isimlerinden biriyken sıkıntıları gördüğünü ve bunun ciddi sorunlar olduğunu izah ediyor, videoyu izleyin. Güleçyüz'ün hemen STV'de görünmesi ve tarafsızlık gösterirken bence taraf olması düşünmeye değer. Ayrıca siyasetin yanında görünmek de nedir? Senelerdir FG grubunun yanlışlarını her fırsatta dile getiren YA grubumuz birden FG grubuyla safları sıklaştırıyor

  • R.Kalyoncu

    15.12.2014 15:26:38

    Henüz internet icat edilmeden, 70’li yıllardan beri Yeni Asya’yı okuyan bir kişi olarak, bazı yorumları görünce üzülmemek elde değil. Değerli bir yazar kadrosuna sahip olan Gazete, yenilenen internet sayfası ve okuyuculara yorum yapma imkȃnı sağlamış olmasıyla, güzel bir hizmet yapmaktadır. Ancak, bazı yorumcuların, yazı hakkındaki düşüncelerini ifade etmeleri yerine, diğer yorum yapanları hedef alarak; nezaket ölçüleri dışında ve herhangi bir fikir serdetmeden sadece fanatik bir futbol kulübü taraftarı gibi gereksiz sözler sarf etmelerini doğrusu yadırgamaktayım. Bu gibi kişilere acizȃne tavsiyem; Gazete Yazarları yazılarını savunarak ehliyettedir. Başkalarının avukatlığına ihtiyaçları olmasa gerektir. Bu sebeple başkaları hakkında komplo teorileri üretmekten sarfı nazar edip; çokça okuyarak, kendilerini geliştirmeleri ve bir fikir beyan edecek düzeye erişmek için gayret göstermeleridir.

  • nesim yavuz

    15.12.2014 15:00:06

    Beni en çok üzen hadise Nurlara gönül vermiş, Üstadın hayatını kendine örnek almış... vs. kardeşlerimizin ( kirlenmiş, paçavraya dönmüş siyasetin yanında gözükmeleri) zülüm karşısında sessizliği... heyhat Üstad hayata olsaydı acaba ne derdi...

  • İsmail Cebecili

    15.12.2014 13:46:55

    R. Kalyoncu'nun yazdıklarından da görüleceği üzere, tetikte bekleyen bazı insanlar, YENİASYA'yı alıp okumadıkları halde, internet üzerinden bakıp, yönlendirme yapmaya, algı oluşturmaya, mahalle baskısı yapmaya çalışıyorlar. Bir nevi görev yapıyorlar. Akıllarınca, YENİASYA'yı ve yazarlarını yolundan çevirmeye, tereddüde düşürmeye, ürkütmeye, caydırmaya, aba altından sopa göstermeye çalışıyorlar. Bunlar kıt akılları ile, Nurları okuduklarını da iddia ediyorlar. Oysa bu tavırlar; insaf, akıl, vicdan, eşitlik, adalet, hukuk, hak, uhuvvet, yalan, hırsızlık, sıdk, kizb gibi konuların anlaşılmadığının delilleri ve göstergeleridir.

  • bahadır

    15.12.2014 13:40:29

    Yeniasya gazetesine ve Kazım abiden Allah razı olsun. Bu zor günde menfaatini düşünenlerden olmadılar. Sağolasınız.

  • bahadır

    15.12.2014 12:56:17

    Sayın Güleçyüz; Yeniasya Gazetesi cesur duruşuyla ''dilsiz şeytan'' tokadına müstehak olmayan nadir gazetelerimizden.Tebrikler...

  • ali

    15.12.2014 12:49:13

    Zulme rıza zulümdür,Küfre rıza küfürdür gerçeğinden hareketle haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hakikati gereğidir ki Kazım Bey'e ve Yeni Asya'nın tutumuna katılıyorum AMA Bu gerçeği başkasına anlatabilmek ve haklılığını kabul ettirmek çok zor görünüyor.Zira parelel medya safından bakılması sıkıntı doğurmaktadır..Bilmem anlatmak istediğimi yazı ile anlatabldim mi.C.Hak yar ve Yardımcımız olsun -Ahir ve akıbetlerimizi hayr eylesin....

  • çavdari

    15.12.2014 12:32:16

    Allah'tan niyazım, bu gibi olaylar FG'nin gerçek hüviyetini gözler önüne serer ve bu yapılanma içindekilerin yanlışları alanen ispat olunur, biz de rahat bir nefes alırız. Yahu gidin bir Hüseyin Gülerce'yi dinleyin, beyaz tv'de cemaatinin devletle nasıl dövüştüğünü, nerelere kadar gittiğini anlatıyor. Bu operasyondan katı nazar, niye hala bazıları FG grubuna ve medyasına masum bir cemaat nazarıyla bakıyor anlamak çok güç. Dini yanlışları bir kenara (ki bu yanlışlar çok azim) devleta karşı takınılan tutum bile insanları "makul şüpheye" itmeye yeter de artar. daha söyleyecek çok şey var da burası müsait değil.

  • CEMAL ÖZKAYA

    15.12.2014 11:54:23

    yeni şafak yazarı abdulkadir selvi bile bu işte bir yanlışlık var diyorsa bu işte bir yanlışlık vardır.

  • zafer

    15.12.2014 11:43:35

    özgür basına ve fikir hürriyetine desteginiz için teşekkürler

  • R.Kalyoncu

    15.12.2014 10:06:17

    Sefa kardeşim, maşaallah! Sözlerinizden akıl fışkırıyor. Sizin gibi akıl daneler olduktan sonra bizim nakıs aklımızın esamesi mi okunur..

  • Hamza Tekin

    15.12.2014 08:47:21

    "Cemaatlerin çoğu kendilerini hükümet ile bütünleştirmiş durumda. Uyanmaları için sıranın onları mı gelmesi lazım sormak gerekli?" aynı şekilde düşünüyorum

  • Eşref

    15.12.2014 08:15:07

    Kalyoncu'ya: Yorumlarınızda haklılık payı olsa da, şimdi bu şekliyle dillendirmek, muhalifine taraftarlık olarak addedileceğinden, hırsızın, hayırsızın yanında olmayı netice verecektir. Şimdilik şu badireyi atlatalım, ilerideki zamanlarda o kardeşlerimize de diyecek çok lafımız olur elbette. Fakat, o kardeşlerimizin de yaptıklarını (bize göre yanlış bir yol bile olsa) Allah'ın rızasından başka maksatla yapmadıkları kanaatini hiç bir zaman akıldan uzak tutmamak gerekir, diye düşünüyorum.

  • Mustafa BİTER

    15.12.2014 07:41:52

    Haksızlığa karşı susmak dilsiz şeytanlık değil mi kardeşim ? Haklısınız ama haksızlığa uğrayan kim olursa olsun karşı durmak bizim vazifemiz değil mi ? Hele hele böyle bir günde böyle bir düşünce...Bize yakışıyorsa söyleyecek sözüm yok...

  • sefa

    15.12.2014 04:10:04

    Bence kazım bey dogru söylüyo hükümet kızım sana söylüyom gelinim sen anla oyunu oynuyo.akıllı olmak lazım r.kalyoncu

  • R.Kalyoncu

    15.12.2014 00:18:19

    Değerli Kazım Bey dostumuz, STV Camiasına; "Ne oldu da bu noktaya geldiniz?" şeklinde bir soru sormalıydı. Siyasete bulaşmanın, devlet işlerine burnunu sokmanın sonucudur bu olanlar. Ayrıca bu kirli savaşta Yeni Asya taraf olmamalı. Çünkü iki taraf da masum değil. Bunların 10 yıl boyunca birbirini beslediği vakıadır. Sadeleştirmedeki kabahatleri de unutulmamalı. İktidar cenahı hukuksuz iş yapıyor, doğru ama Cemaat de onlardan geri kalmış değil. İkisi de kendine demokrat yani demokraside samimi değiller. Ektiklerini biçiyorlar. Hayfa ki, dini dünyevi amaçları için kullandılar. Müslümanlara olan güveni zedelediler. İşin gerçeği, her ikisi de inandıkları değerlere ihanet ettikleri için; Kader birbirlerine tokatlatıyor. Uzak durmak lazım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı