"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kendi kültürümüzden uzaklaştık, uzaklaşınca ne oldu...

17 Şubat 2015, Salı 10:29
Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yörük ve Türkmen kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Kendi kültürümüzden uzaklaştık. Uzaklaşınca ne oldu, bonzai, esrar, eroin ilkokul kapılarına kadar geldi" dedi.

Bursa'nın Orhaneli Belediye Başkanı da olan Tatlıoğlu, Balıkesir'de 5 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan Yörük Türkmen Federasyonunun Balkonuk Center'da yapılan tanıtım toplantısında, ülke genelinde örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de 3 konfederasyon bulunduğunu, 4'üncüsünü Balıkesir'de kurmak için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Tatlıoğlu, yörük ve Türkmen kültürünü yaygınlaştırmak için bu tür bir örgütlenmeye gittiklerini anlattı.

Balıkesir'deki federasyonun Türkiye'de sesinin çıkacağını belirten Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim olan değerleri yeniden kazanabilmemiz için böyle bir harekata girdik. Örf ve adetlerimizi korumak için böyle bir girişim içindeyiz. Kendi kültürümüzden uzaklaştık. Uzaklaşınca ne oldu, bonzai, esrar, eroin ilkokul kapılarına kadar geldi. Türkiye'nin 81 ilinde dernekleşiyoruz. Gündemde Mersin'de bir öğrencinin vahşi şekilde katledilmesi var. Eğer o insanların yüreğinde Yörük Türkmen Birliğinin kurmak istediği gibi kültürümüz olsaydı, Allah korkusu olsaydı, o kızımızı eve kadar bırakırdık biz."

Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Oğuz Boyları Federasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz'ın da katıldığı tanıtım toplantısında, Dursunbey Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu.

AA

Okunma Sayısı: 1854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı