"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Keşke şer gelmeden birlik olsaydık...

09 Ağustos 2016, Salı
İstanbul Yeni Kapı’da ki Demokrasi ve Şehitler mitingine katılan milyonlarca vatandaştan biri olan gözü yaşlı kadın, “Elhamdülillâh yettik, ama keşke bu beraberliği, birliği böyle bir ‘şer’ ile yaşamasaydık” dedi.

AKP, MHP ve CHP seçmenlerinin yanı sıra mecliste bulunmayan partilerin gönlü kırık seçmenlerinin de katıldığı Yeni Kapı mitingine 5 milyondan fazla kişinin katıldığı açıklandı. Birlik ve beraberlik duygularının hakim olduğu alanda vatandaşlar ‘millet olmanın’ onurlu duruşunu dünyaya gösterdi. Farklılıkların dışarıda bırakılmaya çalışıldığı miting alanında dalgalanan kan kırmızısı bayraklar ‘sen, ben yok biz varız’ söylemini özlenen tabloyla gözler önüne serdi. 

Elhamdülillah yettik...

Kalabalığın arasında tek başına duran bir kadın dikkatlerden kaçmadı. Elinde bayrağı, başında ayyıldızlı şapkasıyla sessizce duran gözü yaşlı bu kadın siyasilere seslendi ve “Elhamdülillâh yettik, ama keşke bu beraberliği, birliği böyle bir ‘şer’ ile yaşamasaydık” dedi. Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ifade eden Rukiye Yeşilyurt, “Bu birliği görmek çok güzel. Böyle bir beraberliği, birliği böyle yakalamak istemezdik. Elhamdülillâh yettik. Düşmanın aslında kim olduğunu da gördük” değerlendirmesinde bulundu. 

Kelimelerle tarif edilemez

Mitinge katılan Ferit Tulu ise, “Liderlerin bir araya gelip aynı sahneden halka seslenmesi, birlik mesajı vermesi, pek çok kişi için ‘kelimelerle tarif edilemez.’ Ancak bunun ne kadar süreceği merak ediliyor” açıklamasında bulundu. 

Okunma Sayısı: 3009
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet

    9.8.2016 05:23:00

    Halk samimi ancak siyasiler mis gibi konjoktorel degildir insallah.Utanma pahasina ne derler diye bir araya gelmemislerdir ins.Cunku bir yil icinde oyle hadiseler yasandiki elli defa bir araya gelmeleri gerekirdi.Eger bu birliktelikte yine politik amacli ise bu.ulkenin civisi cikmis demektir.milletin umitleriyle oynamayalim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı