"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kızılay: ‘Mülteci akınına hazırız’

27 Ocak 2018, Cumartesi
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Suriye’nin Afrin bölgesinden gelmesi muhtemel bir mülteci akınına hazır olduklarını açıkladı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı operasyonunun başlamasının ardından Afrin’in kuzey doğusundaki Azez bölgesi yakınında üç kamp alanı oluşturulduğunu belirterek, “Afrin’den gelecek mülteci akınına hazırız” dedi. 

324 bin kişiye ev sahipliği yapan Afrin’den kaçan mültecilerin çoğunun bu bölgeye gitmesi bekleniyor. BM rakamlarına göre bunun üçte birinden fazlasını yerlerinden olan siviller oluşturuyor. Başkan Kınık Kızılay, 50 bin kişiyi Afrin yakınındaki beş kampta barındırmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Reuters’a konuşan Kınık, yeni kampların, İdlib yakınındaki iki kampa ek olarak kurulduğunu aktardı. Sivillerin henüz kamplara ulaşamadığını belirten Kınık, bunun sebebinin de Afrin’de gerilimin artması sebebiyle terörist YPG güçlerinin bulundukları yerden sivil halkın hareket etmesine izin vermemesi olduğunu söyledi. 

Reuters’a göre Kınık, Afrin’deki çatışmalar sona erince 150 bin kişinin Halep’e geri dönmesini, ayrıca çok sayıda sivilin Azez’den ayrılarak, Suriye’nin başka bölgelerindeki kasabalarda yer alan evlerine dönmelerini umduğunu kaydetti.

Kınık, BM ve ona bağlı İnsanî Yardım Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA), Suriyeli mültecilerin barındırılması konusunda Türk Kızılayı’na destek verdiklerini, ancak Türkiye’nin operasyonunun başlamasından bu yana onların da Afrin’deki çalışmalarını durdurduğunu bildirdi.

Etiketler: kızılay, göç
Okunma Sayısı: 1976
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yener

    27.1.2018 16:39:40

    Bu nasıl iş zaten milyonlarca mülteci var biz bu sayı artsın diye mi harekat başlattık

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı