"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KORUMA KANUNU KALKSIN

17 Aralık 2011, Cumartesi
Bugün Türkiye’de çok partili demokrasiden söz ediliyor. Ama ne gariptir ki, 73 yıl önce ölmüş olan Atatürk ve icraatı yine eleştirilemiyor. Ona yönelik tenkitleri önlemek ve cezalandırmak için çıkarılmış özel bir kanun, 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu Türkiye’nin yakın tarihine dair araştırma ve yorumların üzerinde “Demokles’in kılıcı” gibi sallanıyor.
BU KANUNU KİMSE SAVUNAMIYOR
İşin garibi, Hürriyet gibi, logosunun yanına Atatürk resmi koyacak kadar Atatürkçü ve Cumhuriyet gibi Atatürkçülükle yaşıt gazeteleri dahi vurabilen bu kanunu kimse savunamıyor ve sahiplenmiyor. Önemli konumlarda bulunmuş olan pekçok kişi, dünyanın hiçbir demokrasisinde şahısları koruyan böyle bir kanun olmadığını ifade ediyor.
Okunma Sayısı: 3399
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sezai Mumcu

    17.12.2011 00:00:00

    5816 sayili kanun hakkinda gazetemizde onlarca yorum yaptik. Avrupa’da hukuk tahsili yaptigimizdan biraz hukuktan anlariz. Bu kanun HUKUK ACISINDAN dünyanin en ILKEL kanunlarindan biri oldugu gibi Türkiye’de her daim fikir özgürlügü gibi Anayasal haklari kisitlayici mülahazalara yolactigi icin Demokrasi acisindan KIYASLANAMAYACAK KADAR BÜYÜK BIR AYIPTIR. Bunun yaninda 671 sayili inkilap kanunu; Sapka Iktisa Kanunu’nun hâlâ yürürlükte olmasi ve Türk Ceza Kanunu (Madde 222) cercevesinde sapka giymeyen her vatandasin, bilhassa TBMM üyelerinin ve bütün memur ve bürokratlarin kadin erkek ayirimi olmaksizin (kanun, sapka konusunda kadin erkek ayirimi yapmayan bagnaz fikirle vücuda gelmis) HER GÜN suc isleyen konuma sokan dünyanin en ABUK ve en SACMA kanunu ve buna bagli TCK 222. Maddesi DERHAL kaldirilmalidir.

    5816 ve 671 sayili kanunlar 6 milyar dünya nüfusuna karsi 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasinin yüzünü kizartiyor!

    Okusun da herkes 671 sayili kanunun ne mal oldugunu anlasin

    Kanun Numarası: 671
    Kabul Tarihi: 25/11/1925
    Yayımladığı Resmi Gazete Tarihi: 28/11/1925
    Yayımladığı Resmi Gazete Sayısı: 230

    Madde 1 - Türkiye Büyük Millet Meclisi azaları ile idarei umumiye ve hususiye ve mahalliyeye ve bilümum müessesata mensup memurin ve müstahdemin Türk milletinin iktisa etmiş olduğu şapkayı giymek mecburiyetindedir.Türkiye halkının da umumi serpuşu şapka olup buna münafi bir itiyadın devamını hükümet meneder.

    Madde 2 - İşbu kanun tarihi neşrinden itibaren meriyülicradır.

    Madde 3 - İşbu kanun Büyük Millet Meclisi ve İcra Vekilleri Heyeti taraflarından icra olunur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı