"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kulp'taki patlamanın korkunç detayları

30 Mayıs 2016, Pazartesi 11:14
AKP Diyarbakır Kulp İlçe Başkanı Amil Yatçı, terör örgütü PKK’nın Zeyrek Jandarma Karakolu’na 800 metre kala kamyon aracıyla 30 tonluk patlayıcıyı infilak ettirdiğini söyledi.

Yatçı, “Patlamanın olduğu yerde 7 metre bir çukur oluştu. PKK bu saldırıyı yaptı. Hedef Hükümet Konağı ve Jandarma Karakolu’ydu.” dedi.

Dün saat 22.30’da meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan ve saldırıyı kınadığını dile getiren Yatçı, olayla ilgili 6 köy koruyucusunun yaralandığını belirtti. Yatçı, şunları kaydetti: “Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında bekleyen köy koruyucuları, kamyon aracını durdurmaya çalıştı. Bunu fark eden teröristler aracı durdurup kaçmaya çalıştı. 3 kişiydiler. Bir kişi yakalandı. Çatışma çıktı. O sırada teröristler bomba yükü aracı infilak ettirdi. Yakaladığımız terörist 30 tonluk bir patlayıcı yüklediklerini söyledi. 6 koruyucu yaralandı. 3’ünün durumu ağır. Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Patlamanın olduğu yerde 7 metre bir çukur açıldı. Yakınlarda bulunan Zeyrek ilköğretim Okulu’nda hasar oluştu. Kamyon parçaları 1 kilometre alana yayıldı. Hedef Hükümet Konağı ve Jandarma Karakolu’ydu.”

Okunma Sayısı: 4355
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı