"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Lice'de uyuşturucu tarlaları imha ediliyor

27 Haziran 2016, Pazartesi 13:56
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kapsamında dağlık ve ormanlık alanda yürütülen operasyonlarda şimdiye kadar 11 milyon 59 bin kök Hint keneviri, 1 ton 490 kilogram kubar esrar elegeçirildi. 56 noktada tespit edilen ekili haldeki 2 milyon 857 bin kök hint kenevirinin de imhası için operasyonlar sürüyor.

Lice İlçesi'nde özel kuvvetler, jandarma ve polis  özel harekat timlerinin ortak operasyonu devam ediyor. Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgütün finans kaynağı hint kenevir ekim alanlarının imhası ile sığınak ve depoların tahrip edilmesi amacıyla operasyonlar zor arazi koşullarına rağmen sürüyor.  

Operasyonların başladığı 19 Haziran'dan bu yana 8 bin 148 araç, 18 bin 733 kişi kontrol edildi, aranan 73 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında bulunan 4 kişi uyuşturucu ticareti, terör örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklandı. Bu kişilerin üst ve evlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 av tüfeği ele geçirildi. 

Dağlık ve ormanlık alanda yürütülen operasyonlarda şimdiye kadar 11 milyon 59 bin kök Hint keneviri, 1 ton 490 kubar esrar elegeçirilirken, 56 noktada 2 milyon 857 bin kök tespit edilmiş kenevirin bulunduğu bildirildi. Tespit edilen hint kenevirlerin imha çalışmaları devam ederken, Yol kontrolleri haricinde operasyon bölgesinde yapılan çalışmalarda 2 kişi gözaltına alınırken, 2 PKK'lının yakalandığı ifade edildi. PKK'lılar ile zaman zaman sıcak temasın görüldüğü, Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgede rahatsızlanan 4 kişinin ambulansla güvenlik önlemleri altında hastaneye sevk edildiği belirtildi. Bazı noktalarda örgütün baskı ve tehditle köylülere esrarın yakılması talimatını verdiği, talimatın da telsiz konuşmalarına yansıdığı bildirildi. Yakılan tarlalar güvenlik güçlerince havadan görüntüleri alınarak tespit edilip kayıt altına alınıyor. 

DHA

Etiketler: lice, kenevir
Okunma Sayısı: 1716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı