"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağdur olmayan kesim kalmadı

10 Mart 2022, Perşembe 00:20
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Her alanda eşitsizliğin, adaletsizliğin yaşandığı bir dönemdeyiz. Toplumda mağdur olmayan hiçbir kesim kalmadı ancak şüphesiz eşitsizlik temelinde en büyük mağduriyeti yaşayanlar ise kadınlar” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Uysal, toplumun birçok alanında kadına dair negatif ayrım olduğunu, bunun en acısının da kadın cinayetlerini olduğunu belirterek, “Birçok ülkede hak ve hürriyetlerinin daha da gelişmesi için mücadele eden kadınlar, ülkemizde en temel hakları için, yaşayabilmek için mücadele eder hale geldi. Son 10 yılda binlerce kadın, erkek şiddeti sonucunda hayatını kaybetti. Her gün cinayetlere bir yenisi ekleniyor ve maalesef kanıksanıyor. Caydırıcı cezaların yokluğunun üzerine bir de kadın cinayetlerine dair hassasiyetin, adlî makamların görevini yerine getirmesinin, konunun ‘TT olması’ ile mümkün olabildiğini görmek acı verici” dedi.

Adalet ve demokrasi gerek

Uysal, “Her ailenin yaşadığı gibi bizimde çocuklarımıza dair kaygılarımız korkuya dönüşüyor. Bir şeyler yapmak için hâlâ geç değil. Siyasetçilerin kullandığı ve şiddeti olağan gösteren dili terk etmek, ilköğretimden başlayarak cinsiyet eşitliğini çocuklarımıza belleten bir müfredatı oluşturmak, şiddetin bulaşıcı olduğunu bilerek medya araçlarında kadına yönelik her türlü şiddete dair içerikleri elemek gerek. Cezaları caydırıcı hale getirmek, tehdidi ‘edim’ olarak kabul etmek gerek” dedi. Uysal, mesajında, “Hep söylediğim gibi ülkemizdeki her bir sorun için adalet, eşitlik, hürriyet ve demokrasi gerek” değerlendirmesinde bulundu.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Okunma Sayısı: 1471
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı