"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maket polis araçlarını gören sürücüler tedbirlerini artırdı

23 Kasım 2018, Cuma 11:55
Başta kaza noktaları olmak üzere karayollarına yerleştirilen maket polis aracını gören sürücülerin, araçlarının hızlarını düşürdükleri kameralara yansıdı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce kara yollarında, kazaların yoğun yaşandığı bölgelere bir süre önce 582 maket polis aracı yerleştirildi.

Özellikle hız limitini aşan sürücülerde "yakalanma riski algısı" oluşturmak amacıyla başlatılan ve yerleri periyodik aralıklarla değiştirilen maket uygulamasıyla olumlu sonuçlar elde edildi.

Üzerindeki tepe lambası ve şekli itibarıyla gerçek polis araçlarından ayırt edilemeyen maket araçlarının yerleştirildiği bölgelerdeki trafik kazaları yüzde 17,5 oranında azaldı.

Her iki istikametteki araçlar hızını düşürdü

Sürücülerin bu araçları gördüklerinde verdikleri tepkilerin tespiti amacıyla çalışma yapıldı.

Çalışma kapsamında, maket aracın bulunduğu şeridin yanı sıra, karşı istikametten gelen araçların da hızlarını yasal limitin altına kadar düşürdüğü görüntülere yansıdı.

 

AA

Etiketler: emniyet, polis, kara yolu, hız
Okunma Sayısı: 1234
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı