"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mardin'de Kobani bahanesiyle polise saldırdılar

28 Haziran 2015, Pazar 11:00
Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki bombalı saldırıları bahane ederek izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Şirin Bulvarı'nda bir araya gelen, aralarından HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Nusaybin Belediye Başkanı Cengiz Kök, DBP, HDP ve Dem-Genç yöneticilerinin bulunduğu grup, Kobani'deki saldırıları protesto etmek amacıyla Çağ Caddesi'nden yürüyerek Mitanni Kültür Merkezi mevkisinden Suriye sınırına geldi.

DBP Nusaybin İlçe Eş Başkanı İdris Yavuz ve Dem-Genç aktivisti Elif Demir, burada grup adına basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından, dağılmaya başlayan gruptaki yüzü maskeli kişiler, polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis, Sakarya Caddesi'nde barikat kurarak yolu trafiğe kapatmak isteyen gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Grup, polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı. İlçede gerginlik sürüyor.

AA

Okunma Sayısı: 2373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı