"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara’da gizli anlaşma

04 Mart 2019, Pazartesi 17:54
İsrail’de hukuk alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşu (STK), Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne 2016’da imzalanan İsrail-Türkiye anlaşmasının tam metni olduğunu iddia ettiği bir belge gönderdi.

Metnin ekinde Gazze’ye yapılacak yardımlar ve karşılıklı “terörist saldırıların engellenmesi” maddeleri var. İsrail Hukuk Merkezi (Israel Law Center - ILC) adlı Tel Aviv merkezli bir sivil toplum örgütü, Mavi Marmara davasının görüldüğü Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne, 28 Haziran 2016’da İsrail ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın tam metni olduğunu iddia ettiği bir belge gönderdi. Metinde, daha önce ne İsrail ne de Türkiye tarafından kamuya açıklanan ek maddeler de yer alıyor. ILC’nin resmi anlaşma metni olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) sunduğu belgede, kamuoyuna açıklanan 6 maddenin yanı sıra, 5 madde daha olduğu görüldü.

Meclis’te 6 madde olarak kabul edilmişti

BBC’nin haberine göre metnin ve ek maddelerin doğruluğunu teyit amaçlı ulaşılmaya çalışılan Türkiye ve İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, sorulara cevap vermemeyi ve yorum yapmamayı tercih etti. 28 Haziran 2016’da imzalanan ve Mavi Marmara olayının yaşandığı 31 Mayıs 2010’dan bu yana diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürüldüğü İsrail ile Türkiye arasında normalleşme sağlayan anlaşma, Ağustos 2016’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmişti. Meclis’te kabul edilen anlaşma da resmi kayıtlara 6 madde olarak girdi. Bu 6 madde, İsrail’in Mavi Marmara olayında vefat edenlerin yakınları için tazminat olarak Türkiye’ye 20 milyon dolar ödemesini, bunun karşılığında filo hadisesiyle ilgili İsrail devletine ya da vatandaşlarına yönelik Türkiye’de açılacak herhangi bir davadan muaf tutulmasını öngörüyordu.

Etiketler: mavi marmara
Okunma Sayısı: 3054
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ihsan

    5.3.2019 11:29:30

    türkiye bu anlaşmayı yapmakla hata etti tam Yahudi kıstırılmıştı

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı