"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Ocaktan: Nerede yanlış yaptık?

30 Nisan 2026, Perşembe
Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarın dini siyasete ve güce eklemlemesinin ahlâkî savrulmayı derinleştirdiğini ifade etti.

Çok acı itiraf - Dine devlet müdahalesi ters tepiyor

Marmara Üniversitesi’nden Zübeyir Nişancı ve Hüseyin Sağlam’ın yaptığı “Türkiye’de İnanç ve Dindarlık” araştırmasına işaret eden Ocaktan, Allah inancının yüzde 94, kendisini “dindar” olarak tanımlayanların oranının ise yüzde 67 olduğunu aktardı.

Ocaktan, “Galiba dindar nesil hikâyemizde sorun var” diyerek özellikle kendisini dindar olarak tanımlayan kesimlerin “Biz nerede yanlış yaptık?” sorusunu sorması gerektiğini vurguladı.

Okunma Sayısı: 1886
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Halim Selim

    30.04.2026 12:18:36

    Dine hizmet etmek için güç alde etmeliyiz düşüncesş yanlıştı. Gücü kutsamak baştan beri hep yanlıştı. Güç haktadır. Adaletli olamazsan elden kayar gider işte.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı