"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Minik Aylan Kurdi'nin cenazesi Kobani’ye gönderildi

04 Eylül 2015, Cuma 14:17
Tüm dünyada infial uyandıran teknenin batması sonucu cenazesi kıyıya vuran Suriye'nin Kobanili 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin naaşı defnedilmek üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı’ından Kobani’ye gönderildi.

Cenaze aracının geçişi sırasında yol boyu dizilen zırhlı araçlar dikkat çekti. 

Ailesiyle birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışırken teknenin batması sonucu ölen 12 Suriyeli mülteciden biri olan 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin sahildeki cansız bedenini gösteren fotoğraflar tüm dünyada infiale yol açtı. 

Bugün İstanbul’dan hava yolu ile Şanlıurfa’ya gelen Kobanili iki kardeş ve annenin cenazeleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cenaze aracı ile Kobani’ye gönderildi. Cenazeler Mürşitpınar Sınır Kapısından geçirildi. Buradaki güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sınır kapısına yakın bir kilometre boyunca zırhlı araçlar aralıklarla durduğu görüldü. Jandarma ve emniyete ait TOMA’ların yanı sıra sınır kapısında da yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. 

Sınır kapısına kadar cenazeye HDP ve AK Partili milletvekilleri de eşlik etti.

Etiketler: aylan kurdi, cenaze, kobani
Okunma Sayısı: 1767
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı