"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muğla Cezaevinde ‘çıplak arama’ yapılıyor

09 Nisan 2021, Cuma 17:00
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun (TİHEK), hazırladığı raporda cezaevlerinde kapasitenin iki katına kadar dolduğunu belirtirken, Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çıplak arama yapıldığı yer aldı.

BirGün’ün haberine göre, raporda mahpusların kuruma ilk gelişinde önce arama giysisi giydirildiği, daha sonra bedeninin üst kısmındaki giysilerin çıkartıldığı söylendi. Bedenin üst kısmı soyularak arandıktan sonra ise alt kısmındaki giysilerin çıkartıldığı ve arandığı bilgisi verildi. Raporda, personellerin insan hakları eğitimi ile kötü muamele ve işkenceye karşı eğitimi olmadığının da altı çizildi.

Şimdi de mahkûm görüşmelerini gözetleyecekler

AKP’NİN ekonomiyle ilgili Meclis’e sunduğu yeni kanun teklifinde cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin iletişim haklarıyla ilgili tartışmalı iki madde de yer aldı. Getirilmek istenen düzenlemelere göre teknik alt yapının olduğu cezaevlerinde hükümlülere e-postayla iletişim hakkı sunulacak. Bu kapsamda bütün mektuplar dijital ortamda depolanacak, 1 yıl sonra silinecek. Gazete Duvar’ın haberine göre, bir diğer düzenleme ise tutuklu ve hükümlülerin eşi ve yakınlarıyla görüşmesinin kayda alınması. Bu kayıtlar da 1 yıl süreyle tutulup daha sonra silinecek.

Okunma Sayısı: 1543
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı