"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nihat Kazanhan'ın davası görülmeye başlandı

08 Mayıs 2015, Cuma 10:29
Şırnak, Cizre'de 14 Ocak'ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, polis memuru M.N.G Ankara'dan, tutuksuz sanık polisler H.V, O.Ç, U.İ ve G.T ise Mardin Adliyesi'nden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. 

Kazanhan'ın avukatları SEGBİS sisteminde yaşanan kesintiler sebebiyle adil yargılanma yapılamadığını öne sürerek, mahkeme başkanlığına sanıkların duruşmada hazır bulunmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti.

Tutuklu polis memuru M.N.G'nin ifadesinin ardından duruşma sabaha ertelendi. 

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Davada mevcut delillerin ortada olduğunu savunan Elçi, şöyle konuştu:

"Bize göre soruşturma ne kadar eksik yapılmışsa da deliller karartılmaya çalışılmışsa da Nihat Kazanhan'ı vuran silah, mermi ve şahıslarda açık ortadadır. Çünkü sanıkta savunmasında Nihat'ı vurulduktan sonra arkadaşları ile görüştüklerini kafasına kar maskesi geçirip olay yerine gidip, oradaki boş gaz fişekleri ve mermi kapsüllerini topladıklarını ve karşıdaki askeri karakolun bahçesine gömdüğünü açık bir şekilde belirtiyor."

Kazanhan’ın babası Emin Kazanhan ise sanıkların tümünün tutuklu yargılanması gerektiğini, yargılamadan sonuç alamamaları durumunda davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceklerini belirtti.

Duruşmayı, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Şırnak, Ankara, Antalya, Mersin, İstanbul, Hatay, Gaziantep, Manisa, Bursa, Batman, Bitlis, Siirt, Iğdır, Mardin, Sakarya ve Diyarbakır barolarına üye 100'e yakın avukat izledi.

AA

Okunma Sayısı: 925
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı