"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nur’a kitabı hâlâ verilmedi

18 Ekim 2017, Çarşamba 00:10
Arkadaşımız Nur Ener Kılınç 232 gündür ailesi ve sevdiklerinden uzak özgürlüğünden mahrum.

Ailesiyle haftalık görüşlerinden birini daha gerçekleştiren Nur, vaktini çoğunlukla, Kur’ân-ı Kerîm ve diğer kitapları okuyarak, ibadet ederek geçiriyor. Ailesinden aldığımız bilgilere göre ara ara oruç tutuyor. Ayrıca zeytin çekirdeklerinden tesbih yapıyor. Nur’un imzasıyla çıkan ve mazlûmların hikâyesini anlatan “Üç Dal Papatya” kitabı ise, iki haftayı aşkın bir süre geçmesine rağmen kendisine hâlâ verilmedi. 

Nur: Hep dua ediyorum 

Eşi Recep Kılınç’ın aktardığına göre Nur şunları söyledi; “Cezaevinde suçsuz yere  kalmaktan artık çok yoruldum. Güçlü durup sabretmeye, metanetimi korumaya gayret ediyorum, hep duâ ediyorum.” Recep Kılınç, “Eşim yaklaşık 8 aydır cezaevinde, adaletin tecelli etmesini bekliyorum. Duâlarını eksik etmeyen ve bize bu zor günlerimizde destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yine tutukluluk halinin devamına karar verildi

Öte yandan Nur’un 13 Ekim’de, önceki kararlardaki ifadelerin aynısı tekrarlanarak tutukluluk halinin devamına karar verildi.  İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında şu ifadeler yer aldı: “... üzerine atılı suçun CMK’nın 100/3 maddesinde sayılan katalog suçlardan olması toplanan somut delillere göre kuvvetli suç şüphesinin varlığı, atılı suç için ceza yasasında öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması gözetildiğinde adlî kontrol müessesinin yetersiz kalacağı, atılı suçun yasadaki müeyyidesine göre tutukluluk tedbirinin ölçülü olması ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süre de gözetilerek sanığın CMK 100 ve devamı maddeleri nazara alınarak İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 7 gün içerisinde itirazı kabil olmak üzere... TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA, Karar örneğinin sanığa tebliğine, Bu nedenlerle duruşmanın daha önce atılı bulunduğu 02/11/2017 günü saat 09:30’a bırakılmasına oybirliği ile karar verildi.”

Etiketler: nur ener
Okunma Sayısı: 2731
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    18.10.2017 12:52:08

    232 gündür delil toplayamayan ADALET asla ADALET değil ZULÜMDÜR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı