"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yönelik saldırı protesto edildi

25 Aralık 2015, Cuma 14:54
Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bir grup öğrenci tarafından namaz kılan öğrencilere yönelik saldırı, Genç Memur-Sen üyeleri tarafından kampüs önünde protesto edildi.

ODTÜ önünde toplanan kalabalık grup, ‘Müslümanlar omuz omuza’, ‘İlim yuvası terör yuvasına dönüşmemeli’, ‘Zorbalığa karşı omuz omuza’ döviz ve pankartları taşıdı. Grup adına açıklamayı Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan yaptı. ODTÜ’de 22 Aralık Salı günü bir insanlık suçu işlendiğini belirten Beyhan, “Değerlere dönük vahşet kalkışmasına, ibadet özgürlüğünü yok sayan kolektif bir saldırıya, ibadet eden öğrencileri linç etmeye dönük vandallığa, vahşiliğe ‘yeter artık’ demek için buradayız.” dedi. Öğrencilerin ibadet hürriyetinin ve garantörünün millet olduğunu ve sendika olarak yanlarında olduklarını söyledi. 

ODTÜ rektörünün olayla ilgili tutumunu eleştiren Beyhan, rektörün saldırıya uğrayan öğrencilerin güvenliğini sağlamak için 'kılını kıpırdatmamanın' ötesinde olaya müdahale etmek için kolluk kuvvetlerin desteğini dahi istemeyen bir tavır içinde olduğunu savundu.

Eylem nedeniyle güvenlik güçleri yoğun tedbir alırken grup, yapılan açıklamanın ardından alandan ayrıldı.

ODTÜ kampüs kütüphanesi mescidinde geçen gün meydana gelen olayda, bir grup öğrenci ellerindeki sopa ve benzeri cisimlerle mescitte namaz kılan öğrencilere saldırıda bulunmuştu.

Etiketler: odtü, mescid
Okunma Sayısı: 1126
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı