"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğretmen oldu atanamadı, 10 yıllık kağıt işçisi oldu, engel geldi!

28 Ocak 2016, Perşembe 13:14
Ankara’da geçimini kâğıt toplayarak sağlayan Ramazan Gezer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu düzenlemeyle işsiz kaldı.

10 yıldır öğretmen olarak atanamadığı için bu işi yaptığını söyleyen Gezer, yetkililerin soruna el atmasını beklediğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yasal düzenlemeyle birlikte firmalar, sokakta kağıt toplayan atık kağıt işçilerinden atık alması durumunda 140 bin TL ceza ödeyecek. Bu düzenlemenin son mağdurlarından biri de atanamayan Fizik Öğretmeni Adıyamanlı Ramazan Gezer oldu. 

Malatya Üniversitesi Fizik Bölümünü bitiren Gezer, uzun süre öğretmen olarak atanmayı bekledi. Ancak bu beklentisi gerçekleşmeyen Ramazan Gezer, memleketinde iş bulamayınca Ankara’ya göç etme kararı aldı. Başkentte kiraladığı bir gecekonduda 5 kişilik ailesiyle yaşamaya başlayan Gezer, yine iş bulamayınca atık kağıt toplama işine başladı. Ancak Ramazan Gezer, şimdi de kağıt toplayıcılarına getirilen yasak ile mağdur oldu. 

Gezer, “10 yıldır atamam yapılmadı, devletimiz bir türlü atamamızı gerçekleştirmedi. Ondan dolayı geri dönüşüm işi yapıyordum.“ dedi. Günde 70-80 km yol kat ederek yaklaşık 30 TL kazandığını kaydeden Gezer, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yasayla -ki bu yasa daha önceden çıkmış, şimdi uygulanmaya başladı- sonuçta bugün biz işsiz kaldık, bu iş de elimizden gitti. Doğu tarafında zaten iş imkânı yok, çoluk çocuğumuzu nasıl geçindireceğiz? Bu işin elimizden alınmamasını istiyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyona yakın kişi bu işe bakıyor, devlet yetkililerinin bu işe çözüm getirmesini istiyoruz. Biz de sonuçta bu sistemin içinde yer alıyoruz. Sosyal güvencemizin olmasını istiyoruz. Belli bir firmayla anlaşıp, belediyelerin yardımıyla da bu işi yapabiliriz." açıklamasında bulundu. 

Küçük bir gecekonduda ailesini geçindirme telaşına düşen Ramazan Gezer, devlet yetkililerinden gelecek güzel haberi beklediklerini dile getirdi.

Kağıt toplayıcılarına yapılan haksızlık İlber Ortaylı'yı isyan ettirdi

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kagit-toplayicilarina-yapilan-haksizlik-ilber-ortayli-yi-isyan-ettirdi_381662

Kağıt toplayıcıları mağdur ediliyor

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/kagit-toplayicilari-magdur-ediliyor_381386

Okunma Sayısı: 4248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı