"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğretmen tokatlayan müdüre 100 puan

30 Ağustos 2014, Cumartesi
Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen, Türk Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Kâmil Terzi, maruz kaldıkları haksızlıkları dile getirdi.
Türk Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Kâmil Terzi, öğretmen tokatlayan bir müdüre, konuyla ilgili ceza aldığı halde 100 puan verildiğini, çok başarılı olan ve okulu Türkiye derecesi yapan okul müdürlerine ise 3-4 puan verildiğini söyledi. Terzi, “Amasya’da hak ve hukuk tanımayan, bu değerlendirmede imzası bulunan bütün şube müdürleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca, Amasya Valiliği’ne de idarî soruşturma açılması için dilekçe vereceğiz” dedi. Suç duyurusu öncesi Amasya Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Terzi, “Amasya il genelinde bulunan 124 okuldan sadece 13’ü Türk Eğitim Sen’e kayıtlı okul müdürlerince yönetilecek. Yaptığımız basit bir araştırma sonucu göstermiştir ki, Amasya il genelinde değerlendirmelerde objektif hiçbir kritere uyulmamış, dikte edilen listeler onaylanmıştır. Hak ve hukuk hiçbir zaman dikkate alınmamış sadece tetikçilik yapılmıştır. Amasya’da öğretmen tokatlayan müdüre 100 tam puan verilmiştir. Bundan dolayı da ceza aldığı halde. Yine Amasya’da Eğitim Bir-Sen’in yönetiminde bulunan kişilere, Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından tam puan verilmiş, çok başarılı ve okulu Türkiye derecesi yapan oku müdürlerine ise 3-4 puan verilmiştir” diye konuştu.

KAYIRMACI ATAMALAR


Ayrıca, Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, okul müdürü atamalarında Antalya ilçeleri içerisinde en fazla kıyımın Manavgat’ta olduğunu söyledi. Fethi Kurt, okul müdürü atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl sendikalarına üye olan 10 okul müdüründen dokuzunun elendiğini sadece birinin kaldığını söyledi. Usûlsüz ve kayırmacı okul müdürleri atamalarıyla ilgili sendikalarının Manavgat Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulunduklarını belirtti.
Okunma Sayısı: 657
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı