"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL’de bir can daha gitti

05 Haziran 2018, Salı
20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in ardından geçen OHAL’li 22,5 ay beraberinde 50’yi aşkın vefat haberi getirdi. En son gelen acı haber ise Doktor İbrahim Halil Özyavuz’un cezaevinde intihara teşebbüsü ve vefatı oldu.

15 Temmuz gecesinden itibaren Türkiye’de yaşanan acı olaylara her gün bir yenisi daha ekleniyor. 20 Temmuz 2016’da  ilan edilen OHAL’in ardından geçen OHAL’li 22,5 ay beraberinde 50’yi aşkın vefat haberi getirdi. Yaşanan durumun vahametini gözler önüne seren CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya açıkladığı verilerin ardından şunları demişti:  “Vatan haini ilan edilip, intihar ettiğinde, mezar yeri verilmeyen evinin bahçesine gömülen, sonra da ‘darbeci değilmiş’ dedikleri, Manisa Ahmetli İlçe Kaymakamı Necmi Akman’ın hakkını sormayacak mıyız? Biz istersek OHAL kalkar! Biz İstersek Türkiye Değişir!”

Acı üstüne acı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 13 gün gözaltında kalan Gökhan Açıkkollu öğretmenin gözaltında işkenceyle öldürüldü iddia edilmişti ve Gökhan öğretmen hainler mezarlığına gömülmek istenmişti. Aradan geçen 1,5 yılın ardından vefat eden Gökhan öğretmen suçsuz bularak görevine iade kararı alınmıştı. Saymakla bitmeyecek onlarca dramı, acıyı ve hukuksuzluğu beraberinde getiren OHAL son olarak tarladan tıp birinciliğine uzanan başarılı hayatı daha kararttı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren ve Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Türkiye 3. olan Doktor İbrahim Halil Özyavuz tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde 3 gün önce intihar etti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yoğun bakımda olan Özyavuz geçtiğimiz gün vefat etti. 

Bu kaçıncı intihar!

Bu olayın sosyal medya hesabından duyuran eski Mazlum-Der Başkanı Doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu kaçıncı intihar,kaçıncı zalimlik.! Dr. İbrahim Halil Özyavuz Cerrahpaşa birincisi, TUS 3. sü, Radyoloji uzmanı hekim Silivri’de intihar etmiş! Bu hesap âhirete kalmaz” dedi.

Sabah Gazetesi haberini yapmıştı

15 Temmuz darbe gecesi sonrası gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan insanlar hakkında yayınladığı haberlerle tepki toplayan Sabah Gazetesi’nin  2017 yılında Dr. İbrahim Halil Özyavuz’un başarısı öyküsünü haberleştirdiği ortaya çıktı. 2017 yılıda Sabah Gazetesi’ne ‘Harranlı Halil Özyavuz doktor olacak’ başlığıyla bir başarı hikayesi olarak haber olan Dr.İbrahim Halil Özyavuz, Urfa’nın Harran ilçesinde, ailesine pamuk tarlasında yardım ederken İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı.

Haber: Nurdan Toprak

[email protected]

 

Etiketler: ohal, intihar
Okunma Sayısı: 19528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Said

    8.6.2018 01:13:59

    Uzaktan da olsa tanıyan biri olarak söylüyorum gerçekten o kaybetmedi ülke kaybetti bu genç insanı böyle insanlar harcanıyor haber bile olmuyor .Her zaman her kesimden mağdur olan her kesin arkasında duran Yeniaayayı da tebrik ediyorum

  • Hüseyin YÜKSEKDAĞ

    5.6.2018 15:59:11

    Zalimler için yaşasın cehennem.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı