"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ölümden döndüğü madene tekrar inecek

18 Mayıs 2015, Pazartesi 13:58
Burdur'un Yeşilova ilçesindeki krom madeninde dün gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırılan 3 işçinin tedavileri sürüyor.

Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan işçilerden İbrahim ve ağabeyi Mustafa Örki yoğun bakımdan çıktı, Ali İhsan Özcan'ın tedavisi devam ediyor.

Mustafa Örki, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık durumunun iyi olduğunu ancak olay anını hatırlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Nişanlı olduğunu ve evlilik hazırlıkları yaptığını belirten Örki, "5-6 yıldır madenlerde çalışıyorum. Bu, bizim işimiz. 'Rahatsızlandık' diye işi bırakırsak sıkıntı olur" şeklinde konuştu.

İbrahim Örki de sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade ederek, olayın meydana geldiği alanın kullanılmadığını anlattı.

Zehirlendikleri alanda kullandıkları malzemelerin bulunduğunu aktaran Örki, "Önce usta oraya gitti. O gelmeyince merak ettim. Gittim, baktım, yere yığılmıştı. Benim de başımda uyuşma oldu, sonra düştüm. Başka bir şey hatırlamıyorum.  Havalandırma vardı ama o esnada çalışmıyordu. Sonra çalıştırmışlar" ifadesini kullandı.

4 kardeş aynı madende çalışıyor

Hastanede kardeşlerinin sağlık durumu hakkında bilgi alan Cemil Örki de 2 ağabeyi ve bir kardeşiyle aynı madende çalıştığını dile getirdi.

Olay anını anlatan Örki, yemekte iki arkadaşlarını göremeyince vardiya sorumlusunun işçilere bakmak için madene girdiğini belirtti.

Örki, vardiya sorumlusunun geri gelmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yemekten sonra bir kişiyi daha onlara bakması için aşağıya gönderdik. O da yanlarına gittiğinde zehirlenmiş. Güçlükle diyafondan arkadaşa haber vermiş. Bunun üzerine tüm arkadaşlar toplanıp aşağıya indik. İçeri giren bayıldı. İçlerinde ağabeyim İbrahim de var. Bayılanlardan birisi havalandırmanın açılmasının ardından kendine gelmiş, zehir kaybolmuş. Sonra ayılan arkadaşları halatlara bağlayarak vagonlara götürdük, ardından yukarıya çektik."

Örki, zehirlenen işçilere madenin girişinden yaklaşık 200 metre mesafede ulaştıklarını kaydederek, özel şirkete ait ocakta 24 işçinin haftada 5 gün, günde 7,5 saat çalıştığını söyledi.

"Dinamitin patlatılmasıyla yoğunlaşan zehir vardı" 

Kardeşlerini ve mesai arkadaşlarını kurtarmak için madene girdiğini belirten Hüseyin Örki de kısa süre baygınlık geçirdikten sonra toparlandığını anlattı.

Örki, "Olaydan 4-5 gün önce dinamit patlatılmıştı. Bu nedenle yoğunlaşan zehir vardı. Gazı hiç fark etmedik. Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı ama ölümle sonuçlanmamıştı" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, olayda yaşamını yitiren Ömer ve kuzeni Engin Özcan'ın cenazeleri, Burdur'da toprağa verilecek.

Düden köyündeki krom madeninde dün gaz zehirlenmesi sonucu Ömer Özcan (35) ile amcasının oğlu Engin Özcan (34) ölmüş, Ali İhsan Özcan, İbrahim ve ağabeyi Mustafa Örki hastaneye kaldırılmıştı. 

AA

Okunma Sayısı: 1961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı