"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Orhan Pamuk: Korku iklimini hissettim

14 Şubat 2015, Cumartesi 17:18
Nobel Edebiyat Ödülü sahibi romancı Orhan Pamuk, Türkiye’de iktidar partisinin, seçimler yoluyla güç temerküzü ile ülkeyi kontrol altında tutma siyaseti güttüğünü söyledi.

Fransız haber ajansı (AFP) temsilcisi Philippe Alfroy'a konuşan Orhan Pamuk, hükümetin, demokrasiler için anahtar role sahip olan kuvvetler ayrılığını yok etmekte olduğunu belirtti. Pamuk, “Bu bakımdan Türkiye sadece seçime dayalı bir demokrasidir. Ama insan hakları ve ifade özgürlüğünün her gün daha fazla ihlal edildiği türden bir demokrasi.” ifadelerini kullandı.

Sadece hükümetle mücadelede pozisyon almak değil, aynı zamanda insanların taleplerini de duymak istediğini belirten Pamuk, “Başı bir şekilde dertte olan ya da hükümetin kendileri için iyi şeyler yapmadığını hissedenler haklı olarak benden problemlerini dile getirmemi istiyor. Aldığım ödül işimi kolaylaştırmadı ama tabii ki tüm problemlerle uğraşmaktan da memnunum.” dedi.

“KORKU İKLİMİNİ HİSSETTİM”

Her yıl bir sömestrı, öğretim görevlisi olarak New York’ta geçirdiğini ifade eden Orhan Pamuk, “Bu yıl (İstanbul’a) döndüğümde bir korku iklimini hissettim. İnsanlar fısıldayarak konuşuyordu.” dedi. 

Geçtiğimiz iki yılda Gezi isyanının yanı sıra cevabı verilemeyen yolsuzluk iddialarını ortaya çıktığını belirten Orhan Pamuk, “Bir bakıma, siyasal İslam'ın gizemi, yolsuzluk suçlamalarının inandırıcılık gücünden dolayı yok oldu.” şeklinde konuştu. 

Etiketler: orhan pamuk, açıklama
Okunma Sayısı: 1539
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı