"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Özgür basının garantörüyüz” diyen BİK’e: İlan hakkını gasp ederek mi?

24 Temmuz 2022, Pazar
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Türk basınının kamudaki en büyük destekçisi olan BİK’in, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de özgür haberciliğin garantörü olmayı sürdürecektir” dedi ama Yeni Asya ile birlikte muhalif olan gazetelere kestiği yüzlerce günlük ilan cezalarını bir kenara koydu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 2000’li yılların başından itibaren ülkemizde ifade özgürlüğünün önündeki engellerin teker teker kaldırılmasıyla birlikte basın camiasının, çok sesli, objektif ve bağımsız hüviyetini yeniden kazanmaya başladığını söyledi. Genel Müdür Erkılınç, bunu söylüyor ancak muhalif gazetelere yapılan baskılar ve hukuksuz ilan kesme cezalarını nereye koyduğunu ise anlamak mümkün olmuyor. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Erkılıç, basın çalışanlarının sosyoekonomik standartlarının yükseltilmesinin, ülke sathında yerleşen demokratik ve özgürlükçü iklimin daha da besleyeceğine inandığını ifade ederek, bugün her türlü fikir ve görüşün görsel, yazılı ve dijital tüm mecralarda özgürce ifade edilebilmesinin ülke için büyük bir zenginlik kaynağı olduğunu ifade etti. Erkılınç, “Türk basınının kamudaki en büyük destekçisi olan BİK’in, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de özgür haberciliğin garantörü olmayı sürdürecekti” değerlendirmesini yaptı. Yine Genel Müdür Erkılınç’ın Yeni Asya gibi basın organlarına nasıl destek olduğunu da açıklarsa sevineceğimizi de belirtmek isteriz.

BİK, ÖZGÜR HABERCİLİĞİN GARANTÖRÜ OLMAYI NASIL SÜRDÜRECEK?

Türk basınının kamudaki en büyük destekçisi olan BİK’in, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de özgür haberciliğin garantörü olmayı sürdüreceğini de söyleyen Erkılınç, bütün dünyayı etkileyen geleneksel medyadan dijitale geçiş sürecinde BİK’in birinci önceliğinin, yeni teknolojilerle birlikte yaşanan mecra değişiminin getirecekleri ve bu olağanüstü dönüşüme uyumun sağlanması olduğunu dile getirdi. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    24.7.2022 08:34:34

    Allahdan korkmadan,kuldan utanmadan sırf siyasi tarafgirlik uğruna sözler söyleyenelr zalimliklerini,yandaş basına kamu kaynağı aktarmalarını gizleyeemz.Neyse YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM. Evet KUL HAKKI YİYENİN ancak hakkını yediği kul affederse mağfur olur diyor rabbimiz. Mahşerde yapışılacak bu soyguncu,zalimlerin yakasına,zebanilerde atacak bu yalancıları ve soyguncuları GAYYA KUYUSUNA.ATEŞELRİ BOOOL,AZAPLARI ÇETİN OLSUN İBLİSİN YOLUNDAN GİDEN HARAMİLERİN.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı