"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Papa'dan şaşırtan 'Charlie Hebdo' yorumu

15 Ocak 2015, Perşembe 18:10
Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Franciscus, geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan Fransız mizah dergisinin yeni sayısı hakkında şaşırtan bir açıklama yaparak, 'Anneme küfreden yumruğu yer. Bu çok normaldir' ifadelerini kullandı.

Papa Franciscus, Charlie Hebdo'nun kapağında Hz. Muhammed (asm) bulunan yeni sayısını yayımlamasının ardından açıklamalarda bulundu. Papa, saldırı için "Anneme küfreden yumruğu yer. Bu çok normaldir. İnsanların inançlarıyla dalga geçemezsiniz" dediği yorumla herkesi şaşırttı. Açıklamaya liderlerin nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

Vatan'da yer alan habere göre, Filipinler'e yapacağı ziyaret için uçakta gazetecilere açıklama yapan Papa Franciscus Charlie Hebdo katliamıyla ilgili konuştu. Düşünceyi ifade etmenin bazı sınırları vardır. Özellikle bir insanın inancına hakaret edilmesi ya da alay edilmesi durumunda” diyen Papa, düşünceyi ifade özgürlüğünü temel bir insan hakkı olduğunu ancak herkesin düşüncesini ifade ederken kamu yararını gözetmesi gerektiğini söyledi.

Papa duruma ilişkin ziyaretlerinde kendisine eşlik eden Alberto Gasparri üzerinden bir örnek verdi ve “Eğer iyi arkadaşım Dr. Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu çok normaldir. Kimseyi provoke edemezsiniz. Kimsenin inançlarına hakaret edemezsiniz. Kimsenin inançlarını dalga konusu yapamazsınız” dedi.

Okunma Sayısı: 2198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Turgay Namdar

    16.1.2015 10:26:25

    Elbette inançlara hakaret edenlere cezası verilmeli. Fakat bunu kamu adına devlet yapmalı. Şahıslar yapmaya kalkarsa bunun adı belli. Papanın da kastının devletin yumruğunu yiyeceğini ve toplumun tepkisini çekeceğini belirtmek olduğunu düşünüyorum. Ve Papa'yı tebrik ediyorum.

  • bolkar

    16.1.2015 09:44:21

    papayı tebrik ediyorum.

  • ruhi pak

    16.1.2015 09:16:45

    papanın bu ifadeleri teröre destek verir.papa ciddi hata yapmış papa ya siyasilerin basının sivil toplum kuruluşlarının tepki vermesi gerekir.risalei nur talebelerinin papanın bu ifadelerini desteklemesi mümkün değil.bizim tarzımız müsbet harekettir.his ve hevesle değil.prensiplerle hareket etmek gerekir.

  • Umut Yaşar

    15.1.2015 20:47:48

    Elbette savunacağız fakat müslüman gibi. Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'dan görmediğimiz şeyleri yaparak değil, O'nun bize öğretmediği tarzı uygulayarak değil.

  • refik

    15.1.2015 20:08:15

    Tebrik etmek lazım Papa'yı... Bu açıklamanın Papa'dan gelmesi de daha bir anlamlı... Ülkemizde provokasyon peşinde olanların kulağına küpe olsun bu sözler... Öte yandan uzaktaki mübtezelden henüz bir açıklama gelmedi; dengeleri gözetiyor galiba...

  • Hasan Sarıbuğa

    15.1.2015 18:46:01

    Helal olsun! Kitabın ortasından... Kendi peygamberimize şu papa kadar sahip çıkamadık!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı