"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pasaportlarda yeni dönem başlıyor

15 Mart 2016, Salı 11:25
Türkiye, Schengen uyumlu yeni pasaportlar için AB ile bir proje hazırlıyor.

Hazırlanan proje ile beraber, yeni pasaportlar AB’ye üye ülkelerden daha yüksek güvenlik standartlarına sahip olacak. Ajans Press, pasaportla ilgili haber sayısının arttığına dikkat çekti. 

Ajans Press, Türkiye’de pasaport kullanımı ve medyada çıkan haber sayılarıyla ilgili inceleme yaptı. İncelemede şu ifadelere yer verildi: “En son 2011 yılında değişen pasaportlar, o zamanki güvenlik özelliklerine göre hazırlanmıştı. Güvenlikle ilgili tüm dünyada daha üst standartların gelmesiyle beraber böyle bir projeye gidildiği belirtiliyor." İncelemeye göre, geçtiğimiz yılın ilk üç aylık döneminde 322 habere konu olan pasaportlar, bu yılın aynı döneminde 768 habere konu oldu. 

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye’de, vatandaşların sadece yüzde 10’unun pasaport sahibi olduğunu belirtti. Hali hazırda AB ile devam eden ‘’vize muafiyeti’’ görüşmeleri bu yüzde 10’luk dilimin artmasını ve kolay seyahatin önünün açılmasını sağlayacak. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti, vize belgeleri elinde olan ve sunan gerektiğinde kuyruk bekleyen yurttaşların işini kolaylaştıracak ve kolayca vizesiz yolculuk yapmalarını sağlayacak.

Okunma Sayısı: 1843
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı