"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Peşmerge 6 saatlik yolu 16 saatte kat etti

29 Ekim 2014, Çarşamba 20:26
Kobani’deki IŞİD ile Kürt guruplar arasında devam eden çatışmalarda IŞİD’e karşı savaşmak üzere Türkiye üzerinden Kobani’ye geçecek olan Peşmerge güçleri 6 saatlik Habur Suruç yolunu 16 saatte kat etti. Birçok il ve ilçede yoğun sevgi gösterisi ile karşılaşan Peşmerge ilerlemekte zorlandı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Suriye'nin Kobani kentine gönderdiği Peşmerge güçlerinin kara yoluyla gelen bölümü, 05.45’te konvoy halinde Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi. Ağır silahların bulunduğu konvoy, gece saat 22.00 sıralarında Kobani sınırındaki Suruç’a yetişti. 

Akşam 18.00’de Viranşehir’e ulaşan Peşmerge konvoyu, Nusaybin, Kızıltepe’den sonra Viranşehir'de de İpekyolu üzerinde kalabalık gruplar tarafından karşılandı. Havai fişek gösterisi ile yapılan karşılama sırasında yoğunluk nedeniyle İpekyolu araç trafiğine kapandı. 

Ellerinde Kürt bayrakları ile PKK flamaları bulunan gruplar, Peşmergelere sevgi gösterilerinde bulundu. Kalabalık sebebiyle konvoy güçlükle ilerledi. Kimi göstericiler, gelen araçların üstüne çıkarak Peşmerge askerleriyle tokalaştı. Kalabalık Peşmerge ile tokalaşmak için yoğun çaba sarf etti. 

Viranşehir’den çıkan Peşmerge güçleri Suruç’a doğru yola devam etti.

Etiketler: peşmerge, habur, geçiş
Okunma Sayısı: 1163
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı