"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Plastik leğenlerden 'Kedi Evi' yaptılar

10 Ocak 2016, Pazar 13:14
Eskişehir'de Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, soğuk havalarda sokak kedilerinin barınmaları için plastik leğenlerden 200 'Kedi evi' yaptı.

HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Tutkun, sokakta yaşamlarını sürdürmeye çalışan kedi ve köpeklerin barınma ihtiyacına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için hazırladıkları 'Kedi evi' projesini uygulamaya koyduklarını söyledi. Hayvan dostu bir grup gönüllü ile plastik leğenlerden kedi evi yaptıklarını belitren Tutkun, içerisine de sokak kedileri için yiyecek, su ve küçük battaniye koyduklarını anlattı. Yaptıkları kedi evlerini kentin değişik sokak ve caddelerine bıraktıklarını söyleyen Ayten Tutkun şöyle konuştu:

"Gönüllülerimizle birlikte 200 kedi evi yaptık. Bu sayının yetersiz olduğunu biliyoruz. Çünkü sokaklarda binlerce hayvan yaşıyor. Bu soğuk günlerde onları unutmayalım. Bodrumlarımızı, apartman giriş kapılarımızı açalım. Kar yağınca yiyecek bulmakta zorlanan bu hayvanlar açlıktan ölüyorlar. Hayvanlar soğuğa dayanabiliyor ama açlığa dayanamıyor. Lütfen herkes kapısının önüne bir kap mama, bir kap su koysun. Bizim yaptığımız kedi evleri bildiğiniz çamaşır leğeni. İki leğeni birleştirip kedi evi yaptık, içerisine de bir battaniye parçası yerleştirdik. Leğenlerin yanlışlıkla çöpe atılmaması için de üzerine uyarıcı yazılar yapıştırdık."

DHA

Okunma Sayısı: 3246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı