"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rıza Sarraf'ı telefonla tehdit davası karara bağlandı

08 Nisan 2016, Cuma 15:09
Rıza Sarraf'a telefonla arayarak tehdit ve hakaret ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Ahmet Aydın'ın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 4 yıla kadar hapsi istenen sanık Ahmet Aydın ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Rıza Sarraf'ı duruşmada avukatı Ayten Hiçyılmaz temsil etti.

"UZLAŞMAYI KABUL ETMİYORUZ"

Şikayetlerinin devam ettiğini ifade eden Avukat Hiçyılmaz, "Müvekkilimiz adına uzlaşmayı kabul etmediğimizi beyan ediyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sanığın suç işlediği sabittir" dedi.

SANIĞA HAKARET SUÇUNDAN BERAAT KARARI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Sanık Ahmet Aydın'ın üzerne atılı suçun sabit olmaması nedeniyle "hakaret" suçundan beraatine karar verdi.

SANIK 360 TL ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI 

Mahkeme, sanık Ahmet Aydın'ın, şikayetçi Rıza Sarraf'a telefon ederek, "Ben gelirsem o oteli başına yıkarım" demek suretiyle tehdit suçunu işlediğinin tüm dosya kapsamından anlaşıldığını belirtti.

Mahkeme, sanığı "tehdit" suçundan 360 TL adli para cezasına çarptırdı.

CEZA ERTELENDİ

Sanığın kişilik özellikleri, duruşmadaki tutum ve davranışları ve verilen ceza miktarıda gözönüne alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması halinde sanığın ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemece olumlu kanaat oluştuğunu belirtti. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık, 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek.

İDDİANAMEDE SANIĞIN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Aydın'ın, 2013'te müşteki Rıza Sarraf'ı telefonla arayarak ' Ben Ağrılı Ahmet. Neredesin adresini söyle oturduğun yeri biliyorum. Yarın gelip seni öldürüp mezara gömeceğim" diyerek tehdit ettiği iddia edilmişti. İddianamede şüpheli Ahmet Aydın'ın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyordu.

SARRAF SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ 

Sarraf emniyette verdiği ifadesinde, "Cep telefonumu arayan bir erkek sesi "Neredesin, adresin neresi" diye sordu. "Sen kimsin" diye sormam üzerine karşıdaki erkek şahın sinkaflı sözlerle sövdü. Aksaray'a çağırmam üzerine de "Şimdi gelemem ben senin oturduğun yeri biliyorum rahat ol yarın geleceğim. Kafana sıkacağım, seni gömeceğim. Yarın seni vurmazsam bana Ağrılı Ahmet demesinler" şeklinde tehdit içeren sözler söyledi. Sanıktan şikayetçiyim" demişti.

SANIK SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

Sanık Ahmet Aydın ise hakaret ve tehdit iddialarını savunmasında reddetmişti. Rıza Sarraf, geçtiğimiz ay hakkındaki bir soruşturma kapsamında Amerika'da tutuklanmıştı.

DHA

Etiketler: rıza sarraf, hakaret
Okunma Sayısı: 1484
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı