"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne Montrö uyarısı

07 Aralık 2015, Pazartesi 18:25
Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Rus büyükelçi, savaş gemisi Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında, gemideki bir askerin omzunda füze taşımasından dolayı uyarıldı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bugün Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında, gemideki bir askerin omzunda füze taşımasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. 

Karlov, Bakanlık’ta Denizcilik ve Havacılık Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin ile görüştü. Diplomatik kaynaklar, görüşmede “gerek Montrö Sözleşmesi’nin gerek uluslararası hukukun ruhuna ve lafzına uygun olmayan, geçişle doğrudan ilgisi bulunmayan hareketlerin tekrarlanmamasının” beklendiğinin vurgulandığını açıkladı. 

Kaynaklar, Karlov’un görüşmede söylenenleri ilgili makamlara eksiksiz biçimde aktaracağını söylediğini bildirdi.

4 Aralık Cuma günü boğazlardan geçen Caesar Kunikov adlı Rus savaş gemisindeki bir asker, karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün bu olayı “provokasyon” olarak nitelendirmişti.

Etiketler: rusya, büyükelçi, karlov
Okunma Sayısı: 1687
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı