"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'S-400 projesi boşa gitti'

10 Mayıs 2021, Pazartesi 17:11
Emekli büyükelçi Naci Koru, “Rusya S-400 satışıyla teknolojiyi vermedi; biz herhangi bir müşteri muamelesi gördük. S-400’ler bizi kimseye karşı koruyamaz” dedi.

Emekli büyükelçi Naci Koru, Karar Gazetesi’nden Taha Akyol’un sorularını cevapladı. “Rusya’dan aldığımız S-400’ler bizi kime karşı koruyacak?” sorusuna Koru, “Alım sırasında önemli kriterimiz teknolojinin de bize transfer edilmesiydi. Oysa Rusya S-400 satışıyla teknolojiyi vermedi; biz herhangi bir müşteri muamelesi gördük. S-400 alımının müttefiklerimiz tarafından hoş karşılanmayacağı belliydi. Nitekim öyle de oldu. Şimdi o kadar para verip aldığımız sistemi kullanamıyoruz. S-400’lerin bizi kime karşı koruyacağı da başından beri cevaplanmamış bir soru olarak duruyor. Ulusal güvenlik stratejimiz gereği millî dost-düşman tanıma kodları yüklenmediği müddetçe, cevap, bu sistemin bizi kimseye karşı koruyamayacağıdır” dedi.

Kimseye karşı kullanamayız

“Biz bu sistemi Rusya’ya karşı kullanamayacağız” diyen Koru, şu şekilde devam etti: “NATO İttifakı içindeki dost ve müttefiklerimize karşı kullanamayacağız da gayet açık. Komşularımızdan, örneğin İran’dan Türkiye’ye yönelik bir balistik füze tehdidi olduğu görüşüne katılmıyorum. Zaten parçası olduğumuz NATO erken uyarı sistemi bu tehdidi önlemek amacıyla kuruldu. O halde, kullanılamayacak çok pahalı bir atıl yatırımı seçmenin sonuçları karşımızda duruyor. S-400’lerin yüklü maliyeti tabii bununla sınırlı kalmadı. CAATSA yaptırımları ve eşzamanlı olarak 5. nesil muharip uçak F-35 projesinden çıkarılmamız bizi siyasi, askeri ve ekonomik bakımdan çok güç duruma düşürdü: 2003’ten bu yana toplam dokuz müttefik ülke arasında üretim ortağı olduğumuz bu uçaklardan teslimat aşamasında mahrum kaldık. Uçakların ana gövde dahil parçalarını imal etmenin stratejik getirisinden, tasarım ve ihracat kazanımını kaybettik.”

Okunma Sayısı: 2494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Umut

    11.5.2021 04:30:33

    Hüseyin Ilhan bey. Görunen o ki tespitiniz doğru olabilir. Banada öyle geliyor kapali kapılar ardında rusların öfkesini dindirip onlara bir şirinlik yapmak için düşürülen uçağına bedel savaş tazminatı olmasi muhtemel dahilindedir. Çünkü ruslar o gün turistl göndermeyip sebze ve meyve alımını bitirince öyle bir ekonomize darbe vurduki. Bir savaş uçağına beden 100 savaş uçağı bedeli zarar ettik.

  • Sezai MUMCU

    11.5.2021 01:05:32

    ABD konusturuyor! ABD niye PANIKLIYOR O ZAMAN gidip savas uzmani bir EX Sefire danissaydi. ABD icin mutlak bir antidepresan, teskin edici!

  • Umut

    11.5.2021 00:07:08

    Naci KORU bey çok doğru söylemiş. Rusya’dan aldığımız S-400’ler için eski para ile trilyonlar ödedik ama boşa. Kime ne faydası var. Olan gene bize oldu.. Biz vergi veriyoruz ama hiç öngörüsüz boşa harcanıyor. Yazık ki ne yazık. Bunun gibi neler neler daha.

  • Hüseyin İlhan

    10.5.2021 17:20:47

    S400 Projesinin aslı bunları kullanmak olduğunu sanmıyorum.SURİYE üzerinde RTE'nin emri ile düşürdüğümüz RUS UÇAĞINA KARŞILIK TAZMİNAT için bunlar olduğu kanaatindeyim.Ne demişti RTE.'RUS UÇAĞIYİNE UÇARSA ANGAJMAN KURALLARINI UYGULARIZ., Ogün böylesine bin boğumdan geçirilmeden söylenen sözlerin bedelini millet olarak S400'lerin bedeli,yine binlerce çiftçinin domates,biber,çilek ve diğer ürünlerinin ihracının engellenmesi,bilhassa bebe tekstiliile diğer tekstilcilerin,mermer ihracatçılarının iflasları ile ödedik.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı