"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'S-400 ve F-35 için ortak mekanizma çalışmalara başladı'

15 Kasım 2019, Cuma 19:07
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ve Türkiye arasında krize neden olan 'S-400' ve 'F-35'lerle ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. S-400 ve F-35 için ortak mekanizmanın bugün itibarıyla çalışmalara başladığını duyuran Kalın, sürecin ABD ile ikili ilerleyeceğini ve S-400'lerin NATO sistemine entegre edilmeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TRT Haber'de Aysun Torun Orhan'ın sorularını yanıtladı.

Kalın, S-400 ve F-35'lerle ilgili olarak yaşanan yeni bir gelişmeyi duyurdu:

"ABD, 'NATO'nun burada bir rolü yok' dediler. Beyaz Saray'daki görüşmede benle O'Brien ile biz görevlendirildik. Biz S-400'leri alma kararını bir gecede vermedik. S-400 ve F-35 için ortak mekanizma bugün itibarıyla çalışmalara başladı."

'S-400'ler NATO sistemine entegre edilmeyecek'

Kalın sözlerine şöyle devam etti:

"S-400'ler NATO sistemine entegre edilmeyecek. Süreç ABD ile ikili ilerleyecek. Diyorlar ki 'S-400'leri elinizden çıkarmazsanız kat sayı uygularız.' Sonra dediler ki 'Türkiye'ye geldiği gün yaptırımı başlatırız.', bu aşamayı da geçtik. Şimdi 'Aktif hale getirdiğiniz takdirde' diyorlar. Geri adım söz konusu değil, Türkiye S-400'ü aktif edecek."

Etiketler: S-400, F-35, ortak mekanizma
Okunma Sayısı: 1321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı