"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık çalışanları kamudan ayrılıyor

01 Mart 2024, Cuma 21:05
Sağlık Bakanlığı’nin 2024-2028 Stratejik Planı’nında, çalışma şartları sebebiyle kamudan ayrılan sağlık emekçisinden, döviz kurundaki artışın hayata olumsuz etkilerine kadar pekçok konu yer aldı.

Yetkin insan kaynağı için bütçenin önemine vurgu yapıldı. Planda, çalışma koşullarındaki zorluklar nedeniyle kamudan ayrılan sağlık emekçisinden, döviz kurundaki artışın hayata olumsuz etkilerine kadar pek çok konuda ‘itiraflara’ yer verildi. Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, planın ‘riskler’ bölümünde sağlık tesislerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen alımların maliyetlerinin kur değişikliğine bağlı olarak yükselebileceği uyarısı yapıldı. 

Bu kapsamda çözüm olarak da ‘stok yönetimine ilişkin analizler ile kontrol, iyileşme ve düzeltme faaliyetlerinin artırılması’ önerisi yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” açıklamasına karşın kamudan ayrılan sağlık personeli de planın riskler bölümünde “Hem sözleşmeli personelin hem de 657’ye tabi personelin, daha yüksek ücret, sosyal imkânlar ve kariyer imkânı sunulduğunda görevden ayrılması” tespitiyle yer aldı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8749
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali

    4.3.2024 16:38:14

    Daha fazla tıp fakültesi açılıp, piyasada doktor fazlalığı oluşması lazım, çoğu zaten deneme yanılma yöntemiyle hasta bakıyor, özel s ktor az maaş verince görürüm ben ozaman doktorları

  • Azzu

    3.3.2024 08:36:49

    Maden ocaklarındaki çalışan işçiler ne yapsın fabrikada çalışanlar ne yapsın ağır sanayide çalışanlar ne yapsın onlar çalışan değilmi canları yokmu.....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı