"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şam’la işbirliği yapılmadan operasyon yapılmamalı

18 Aralık 2018, Salı 00:13
İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusundaki YPG güçlerine yönelik olası harekatıyla ilgili olarak “Herhangi bir hamle Suriye devletiyle işbirliği içinde yapılmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Birkaç gün içinde başlayacak”  diye ilan ettiği operasyonla ilgili soruları günlük basın toplantısında yanıtlayan Kasımi, “İran’ın Suriye konusundaki tutumu eskiden olduğu gibidir. Herhangi bir ülke Suriye merkezi yönetiminden izin almadan Suriye topraklarında bir eylem yapmamalı” diye konuştu. Diken’de yer alan habere göre Şam’la işbirliği yapılmadan operasyon yapılmasının Türkiye-Rusya-İran üçlüsünün yürüttüğü Astana süreciyle ilgili bazı sıkıntılar çıkabileceğine işaret edin Kasımi şunları söyledi: “Üçlü işbirliği konusunda çok iyi bir noktadayız ve olumlu sürecin ve işbirliğinin devam etmesinden yanayız. Türkiyeli dostlarımız hem bölge ve hem Suriye’deki gerçekliklerin farkındalar. Türkiye’yle temaslarımız ve diyalogumuz devam ediyor.”

Askerî sevkiyat devam ediyor

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı bir süre önce Hatay’a getirilen askeri araçlar, Gaziantep’e doğru hareket etti. Çeşitli birliklerden Hatay’a gönderilen zırhlı personel taşıyıcı yüklü askeri tırlar, Hassa-İslahiye kara yoluna doğru seyir haline geçti. Askeri araçların güvenlik önlemleri altında Gaziantep istikametine doğru ilerlediği görüldü.

AA

Etiketler: kasımi
Okunma Sayısı: 873
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı