"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sancak TSK’ya 529 ‘Kirpi’ sattı

09 Ağustos 2017, Çarşamba 22:00
BMC ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Taktik Tekerlekli Araçlar-2 (TTA-2) Projesi kapsamında anlaşma imzalandı.

Anlaşmayla TSK, Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC’den 529 ‘Kirpi’ satın aldı. Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ Türk silâhlı Kuvvetleri’ne 529 ‘Kirpi’ diye bilinen zırhlı araç satmak için anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Taktik Tekerlekli Araçlar-2 (TTA-2) Projesi kapsamında BMC’den 529 zırhlı araç alacak. 

BMC ile mutabakat sağlandı

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, zırhı araçlar için “Terörle mücadele harekatının yoğun olarak sürdürüldüğü bölgelerde Türk Silâhlı Kuvvetleri birliklerinin operasyonel kabiliyetlerini arttırmak maksadıyla araç alımı planlanmıştır” denildi. Duvar’da yer alan habere göre, “Bu kapsamda Taktik Tekerlekli Araçlar-2 (TTA-2) Projesi için, yurt içi geliştirme proje modeli ile ilerlenmesinin kararlaştırıldığı” ifade edilen açıklamada, TTA-2 Projesinin ana yüklenici firması olarak BMC ile ortak çalışma yürütülmesi hususunda mutabakat sağlandığı bildirildi.

Etiketler: ethem sancak
Okunma Sayısı: 3680
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • saffet kartal

    10.8.2017 07:43:29

    aşk buna derler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı