"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sandığa birlikte sahip çıkacağız

07 Haziran 2022, Salı 22:13
Altılı Masa Seçim Güvenliği Komisyonu, açıkladıkları “Seçim Güvenliği Ortak Deklarasyonu” ile seçimlerde sandığa birlikte sahip çıkacaklarını duyurdu.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Altılı Masa Seçim Güvenliği Komisyonu, 24 ana başlıkta “Seçim Güvenliği Ortak Deklarasyonu” metinini açıkladı. Deklarasyonda, “Millet iradesinin tecelli edeceği tek yer sandıktır. Seçim güvenliğinin temini seçimlerin adil, dürüst ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile seçime katılımını sağlamak için esastır. Seçim güvenliği, seçim sürecinin vazgeçilmez bir unsurudur ve bunu temin etmek de seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumlar ile seçime katılan siyasi partilerin asli görevidir. Son yıllarda seçim süreçlerinde yaşadığımız olumsuzluklar, vatandaşlarımızın seçimlere olan güvenini zedeleyerek oy verme davranışlarını ve motivasyonlarını menfi yönde etkilemiş, kaygı ve endişelerini artırmıştır” vurgusu yapıldı.

4 ana başlık bulunuyor

Seçim Güvenliği Raporu’nda dört ana başlık; seçim öncesi yapılacak çalışmalar, seçim takvimi boyunca yapılacak çalışmalar, seçim günü yapılacak çalışmalar ve seçim sonrası yapılacak çalışmalar olarak özetle şöyle ifade edildi: Seçim öncesi yürütülecek çalışmalar: Seçmen kütüklerinin oluşumu ve paylaşımı, sandık başı işlemlerini takip edecek kadroların tespiti, il ve ilçe seçim kurulları, partilerin seçim altyapısı, ortak çalışma ve bilgi paylaşımı, bütün kurul üyeleri, temsilci ve müşahitlerin eğitimi, YSK temsilcileri, avukat/hukukçuların belirlenmesi, yurtdışı seçmenlerine yönelik çalışmalar, sivil toplum ve gönüllülerle işbirliği ve seçim mevzuatı konularındaki adımlar atılması. Seçim takvimi boyunca yapılacak çalışmalar: Sandık kurulu başkanı ve memur üye belirleme süreci, partiler arası program koordinasyonu, propaganda, il/ ilçe seçim güvenliği toplantıları yapılması.

Tüm imkânlar seferber edilecek

Seçim günü yapılacak çalışmalar: Sandık kurulları oluşumunun takibi, sandık başında gerçekleşen usulsüz işlemler, mükerrer oy kullanımı, kamu gücü kullanılarak yapılan manipülasyonlar, yerel ve yöresel müdahaleler takibi, seçmenlerce oy kullanmasını teşvik etme ve kolaylaştırma. Seçim sonrası yapılacak çalışmalar: Bu başlıkta da itiraz aşamaları sıralandı. Raporun sonunda şu ifadelere yer verildi: “Altılı masayı oluşturan siyasi partiler olarak yol haritamızda belirlediğimiz şekilde, seçim sonuçları YSK tarafından ilan edilip kesinleşene kadar ortak çalışmamız ve iş birliğimiz devam edecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar; bir tek oylarının dahi zayi olmaması için gece gündüz çalışılacak, seçimlerin adil, serbest, eşit, şeffaf, düzen ve dürüstlük ilkeleri içinde gerçekleşmesi için tüm imkânlar seferber edilecek, her türlü tedbir alınacaktır.” 

Etiketler: seçim, millet ittifakı
Okunma Sayısı: 1274
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    9.6.2022 10:07:59

    Millet olarak bu altılı masa muhataplarını anlamakta zorlanıyoruz, seçim sandığına sahip çıkacaklarmış, bunların bu tür açıklamalarının tek bir amacı vardır, sürekli gündemi meşgul ederek millete bizi unutmayın mesajını vermektir. B devletin polisi, askeri, kolluk kuvvetleri her türlü güvenliği sağlamaya muktedir, hiç kimse merak etmesin ortamı germesin bu devletin eskisinden daha çok huzura ihtiyacı vardır, çünkü yakılan, yıkılan, öldürülenleri unutmadık, unutturmayacağız, bizim başka vatanımız yoktur, bu vatanın nimetleri hepimize fazla fazla yetecek bolluktadır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı