"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sandığa ilk kez gidecek seçmen sayısı belli oldu

15 Mart 2024, Cuma 16:43
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, YSK’nın belirlediği Seçim Takvimi’ne göre, seçmen kütükleri 7 Şubat’ta kesinleştirildi. YSK’nın açıkladığı verilere göre, 61 milyon 441 bin 882 seçmenin kaydı kesinleştirildi. Seçimlere ilişkin dikkat çeken bir diğer detay ise, 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 kişinin, bu seçimde ilk kez oy kullanacak olması. Seçmenlerin cinsiyet dağılımına bakıldığında ise, yüzde 50,59’unun kadın, yüzde 49,41’inin ise erkeklerden oluştuğu belirlendi. Öte yandan, daha önce 28 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde, yurt içindeki seçmen sayısının 60 milyon 771 bin 236 olduğu bilgisi verildi. 

 

AA

Okunma Sayısı: 977
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı