"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçmen kararsız

02 Şubat 2019, Cumartesi 00:33
ORC araştırma şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin Ankara, Antalya, Isparta, Zonguldak, Bartın ve Çankırı’da yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlara göre kararsız seçmenlerin oranı dikkat çekici. ORC’nin yerel seçimlere ilişkin 6 ilde yaptırdığı anket sonuçlarına göre, Ankara’da CHP-İYi Parti’nin ortak adayı Mansur Yavaş yüzde 41.9’luk oy oranıyla AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin 5 puan önünde. Ankara’daki seçmenin yüzde 19’u ise kararsız. Ankete göre, ​Antalya’da Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek yüzde 40.5 oy oranıyla AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den önde. Türel’in oy oranı 38.7. Antalya’da da seçmenin büyük oranı kararsız: Yüzde 18.4. ​Isparta’da MHP’li mevcut belediye başkanı anketlerde önde görünüyor ancak Isparta’da da yüzde 7’lik kararsız bir seçmen var. ​Zonguldak Belediyesi şu an CHP’de açıklanan ankete göre, Belediye Başkanlığı’nı MHP adayı kazanıyor. MHP adayı bir adım önde, ama seçmenin yüzde 14.5’i kararsız durumda. ​Ankete göre Bartın ve Çankırı’yı mevcut belediye başkanlarının yeniden kazandığı görülüyor. MHP’nin Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın oy oranı 53.1, AKP’nin Çankırı adayı Hüseyin Boz’un oy oranı ise 39.5.

Etiketler: seçim, anket
Okunma Sayısı: 1195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı