"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Şehit olmak isteyen Enerji Bakanı, cesareti varsa korumasız oralara gitsin"

11 Kasım 2015, Çarşamba 18:07
Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Hilmi Bardakçı(40) Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde şehit yakınları yaşadıkları acıyı; "Bir tane milletvekili, bakanın, sanayicinin, sanatçının, futbolcunun yakını olmayacak mı? Hep garibanlar mı şehit olacak? Bu vatanı hep garibanlar mı koruyacak? Hep ağlayanlar garibanlar mı olacak?" sözleriyle dile getirirken şehit polisin halası ise, "Şehit olmak isteyen Enerji Bakanı gitsin, oradan geçsin, cesareti varsa, ama korumasız gitsin. Bizim ciğerimiz yandı. Bir kere de kendilerinin ciğeri yansın. Yeter gayri; niye gitmiyor oralara yalnız?" diyerek yeğeninin şehit olmasına tepki gösterdi.

Uçakla Adana Havalimanı’na getirilen şehit polis Bardakçı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze aracıyla merkez Yüreğir ilçesindeki Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada ağıtlarla karşılanan şehidin naaşına sarılan baba İsmet Bardakçı, “Gitme yavrum” diye gözyaşı döktü. Bazı yakınları fenalık geçirdi. 

Evde helallik alındıktan sonra Buruk Mezarlığı'na götürülen cenaze, defin işlemleri sırasında komşusu Süleyman Yozcu, öldürülen teröristlerin basın–yayın organlarında gösterilmemesine tepki gösterdi. Yozcu, “Teröristlerin de ölülerini gösterin de biz de görüp rahatlayalım. Göstermezsiniz tabi onları, korkudan. Kimse korkudan göstermiyor. Yazık bizim insanlarımıza. Şu Türkiye'mizin haline bakın. Yazık değil mi? Hani kanun, adalet nerede? Polislerimize, askerlerimize yazık değil mi?” sözleriyle askerin polisin şehit olmasına tepkisini dile getirdi. 

“HEP AĞLAYANLAR GARİBANLAR MI OLACAK”

Şehidin bir yakını ise, “Bir tane milletvekili, bakanın, sanayicinin, sanatçının, futbolcunun yakını olmayacak mı? Hep garibanlar mı şehit olacak? Bu vatanı hep garibanlar mı koruyacak? Hep mi ağlayanlar garibanlar olacak? Türkiye sadece onların değil; bu Türkiye asıl garibanların Türkiye'si. Dilde şehitlik olmaz. On, yirmi tane korumayla olmaz. İcraat yapsın. Bakanlığını bıraksın, dağa çıksın. Bakanlığından istifa etsin, dağa çıksın.” sözleriyle öfkesini yansıttı.

'ENERJİ BAKANI CESARETİ VARSA KORUMASIZ GİTSİN'

Şehidin halası olduğu öğrenilen bir kadın ise, “Şehit olmak isteyen Enerji Bakanı gitsin oradan geçsin, cesareti varsa, ama korumasız gitsin. Bizim ciğerimiz yandı. Bir kere de kendilerinin ciğeri yansın. Yeter gayri; niye gitmiyor oralara yalnız? Niye gitmiyorlar?” ifadelerini kullanıp, gözyaşlarıyla feryat etti. 

Şehidin kız kardeşi Tuğba Bardakçı da terör örgütünü kastederek, “Onlar üzülsün. Kardeşim kahramanca şehit düştü. Ağlamayacağım. Hainleri sevindirmeyeceğim.” dedi.

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine şehit polis memuru Hilmi Bardakçı’nın babası İsmet, annesi Selver eşi Havva ile oğlu İsmail, kızı Zehra, kardeşleri ve diğer yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Büyük, Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Zülfikar İnönü Tümer, Fatma Güldemet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ünsal Bulut ile binlerce vatandaş katıldı. İl Müftüsü Arif Gökce tarafından kılınan cenaze namazı sonrası Bardakçı, Adana Emniyet Müdürlüğü Polis Şehitliğinde toprağa verildi.

Okunma Sayısı: 2357
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı