"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit uzman çavuş, bayramda yapacağı düğününü ertelemiş

03 Eylül 2016, Cumartesi 15:43
Van'ın Çaldıran ilçesi kırsalındaki dün PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan askerler arasında yer alan uzman çavuş Enes Koçak'ın, bayramın üçüncü günü yapacağı düğünü operasyonlar nedeniyle ertelediği ortaya çıktı. Şehit babası Ömer Koçak, oğlunun şehit olduğu haberini alınca "Enes, senin tırnağına kurban olurum. Koç verdim, ben koç" dedi.

Çaldıran'daki Tendürek Dağları'nda sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan askerlerden jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki Enes Koçak'ın acı haberi memleketi Sivas'ın Kangal İlçesi'ne bağlı Sacayağı Köyü'ne ulaştı. Sabah köye giden yetkililer aileye acı haberi verdi. 

Haberin duyulmasıyla şehidin köyde bulunan evi ziyaretçi akınına uğradı. Jandarma ve sağlık ekipleri de evde hazır bekletildi. Şehidin evi ve köyün için Türk bayrakları ile donatılırken, evinden ağıtlar yükseldi. Hatice ve Ömer Koçak çiftinin 7 çocuğundan tek oğlu olan Enes Koçak'ın 2 yıl önce Van'daki görevine başladığı belirtildi. 

ACILI BABA: O BİR TANEYDİ

Şehit babası 60 yaşındaki Ömer Koçak, tek oğlu Enes'in şehit olduğu haberini alınca, "Babam, kurban olurum. Koç verdim, koç. Bir taneydi, bir tane. Kurban olurum Enes. Senin tırnağına kurban olurum Enes. Seni nasıl gönderdim, sen niye öyle yaptın, beni kandırdın. 'Baba ben rahatım' dedin. Demedi ki bana 'Baba ben ateşin içindeyim.' Koç verdim yavrum" diye feryat etti. Ömer Koçak, etrafındakilere "Ben düğün mü yapıyorum, niye geldiniz?" diye sordu.

DÜĞÜNÜNÜ ERTELEMİŞ

Şehit jandarma uzman çavuş Enes Koçak'ın, bir süre önce Kangal İlçesi'nde oturan Demet Taşçı ile nişanlandığı, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü olan 14 Eylül'de yapmayı kararlaştırdıkları düğünün, tayin dönemi olması ve operasyonlar nedeniyle ertelediği belirtildi.

Şehit uzman çavuş Enes Koçak'ın dayısının oğlu olan köy muhtarı Ali Yılmaz, köylüler ve millet olarak çok üzgün olduklarını söyledi. Kuzeni Enes'in iki yıl önce göreve başladığını anlatan muhtar Ali Yılmaz, "İlk görev yeriydi, orada şehit oldu. Vatan sağ olsun. Bir Enes gider, bin Enes gelir. Bu vatanı kimseye böldürmeyecek bir avuç çapulcuya teslim etmeyeceğiz. Bizim yüreğimiz yanıyor ama onların da yanına kalmayacak. Bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Bir ailenin tek oğluydu. Bayramdan sonra düğün yapacaktı. Ramazan Bayramı'nda eşyasını almıştı" dedi. 

Şehidin bir süre önce arkadaşlarını arayıp şehit olacağını söylediğini ifade eden Yılmaz, "Arkadaşlarını birkaç gün önce aramış, 'Ben şehit olacağım, hakkınızı helal edin demiş. Kız kardeşi de ağabeyinin kendilerine 'Ben şehit olmak istiyorum' dediğini söylemiş" diye konuştu.

Şehit jandarma uzman çavuş Enes Koçak'ın cenazesinin yarın törenle köyünde toprağa verileceği belirtildi.

DHA

Etiketler: van, çaldıran, şehit
Okunma Sayısı: 1848
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı