"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sincan Cezaevi’nde su kotası uygulanıyor

23 Temmuz 2018, Pazartesi 17:49
Türkiye’de cezaevinde tutuklu ve hükümlülere yönelik hak ihlalleri, kötü muamele iddiaları her geçen gün artıyor.

Bu kez mahkumlara verilen suya kota getirildiği ortaya çıktı. Hak ihlali Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde yaşanıyor. Olayı aynı cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Seda Taşkın yazdığı mektupla duyurdu. Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın, haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları dolayısıyla altı ayı aşkın süredir tutuklu. Mektubunda karşılaştıkları kimi hak ihlali ve uygulamaları kaleme aldığı mektup aracılığıyla aktardı. Taşkın, siyasi tutukluların sağlık sorunlarının görmezden gelindiğini, yapılan tüm şikâyet ve başvurulara rağmen sorunların son bulması yerine daha da kötüleştiğini ifade etti. Taşkın, mektubunda son iki aylık süreçte günlük kullanım için koğuşlara verilen sıcak ve soğuk suya kota getirildiğini, yetersiz miktarda verilmesi nedeniyle gün içerisinde susuz kaldıklarını kaydetti. Mektupta şöyle deniliyor: “Günlük 40 litre sıcak ve 120 litre soğuk su kotası uygulanıyor. 

Etiketler: cezaevi, sincan
Okunma Sayısı: 2807
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı