"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Sıra taşı toprağı satmaya geldi“

10 Nisan 2022, Pazar 03:00
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, hazine arazilerinin satışına getirilen indirimi eleştirerek “Mirasyedi hayırsız evlat gibi taşı toprağı satma derdindesiniz” dedi.

Torba kanun görüşmelerinde hazine arazilerinin satışına getirilen indirimi eleştiren İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, “Mirasyedi hayırsız evlat gibi taşı toprağı satma derdindesiniz. Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıracak, esnaf gibi iskonto yapacak bir düzenleme ile seçim çalışmalarınızı finanse etmek istiyorsunuz. Çünkü hazine tam takır” dedi. 

Freni patlamış kamyon gibisiniz

128 milyar doların yerinde yeller estiğini söyleyen Oral, “Hazine arazisi satışlarında hız sınırını aşmış durumdasınız. Adeta freni patlamış kamyon gibisiniz. Mirasyedi hayırsız evlat gibi taşı toprağı satma derdindesiniz. Daha birkaç gün önce 28 ilde 472 parça hazineye ait taşınmazı satılığa çıkardınız. KDV’den muaf, taksitli, kelepir hazine arazisi… oh ne ala! Sahillerimize yakın yerlerden yarın bir gün bir otelin yükselebileceği araziler satılıyor. Bu arazileri kimler alıyor, yabancılara dolaylı yollardan satılıyor ya da kullanımlarına açılıyor mu öğrenmek istiyoruz” diye konuştu. 

Derdiniz sadece rant

“Toprakları, lojmanları, kurumları satıyorsunuz Bütün bunları geçtik Türkiye’ye hiç ayak basmamış insanlara vekaletname ile vatandaşlık satıyorsunuz” diye konuşmasını sürdüren Oral hükümete şöyle seslendi: “Yabancılar bizim pasaportlarımızla sosyal medya hesaplarından dalga geçer paylaşımlar yapıyor. Sizin için Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir şeyinin değeri yok mudur? Millet enflasyonun altında ezilirken siz hazine arazisi satma derdindesiniz. Bu satılan yerlerin millete bir faydası var mı? Şu sattığınız araziler yerine yolcu garantili havaalanlarına, geçiş garantili köprülere fahiş harcamaları kesseniz çok daha fazla tasarruf edeceksiniz. Ama derdiniz tasarruf değil sade ve sadece ranttır.”

Etiketler: taş, toprak
Okunma Sayısı: 2515
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    10.4.2022 13:19:53

    Başımızdakilerin ülkeyi yağmalamak,halkı ayrıştırmak ve bölmek olduğuna hiç şüphem yok.Mezunu olduğum dış ilişkiler bölümünde gördüğüm dersler,yaşadığım hayatta karşılaştığım iktidarlara bakınca AKPMHP bu ülkeye düşmandan daha fazla zarar verdiğine asla şüphe yok.DİN İSTİSMARI BUNLARDA,CENABI HAKK CC'ün haram kıldığı faizi her ahneye sokma tuzakları bunlarda,hak-hukuk ve adaleti katl bunlarda. Yine tekrar ediyorumİMAR BARIŞI diyere İMAR DOLANDIRICILIĞI YAPAN VE İMAR DOLANDIRICILĞINI TEŞVİK EDEN YASA ÇIKARTAN ne acıki TC'de ilk ve tek DOLANDIRICI İKTİDARI AKP ile gördü bu millet. Aksini iddia edene hodri meydan.

  • salih

    10.4.2022 10:47:47

    Hakkımız haram olsun.Allah bizi bunlardan kurtarsın. Ağızlarında din, adalet, hak ,hukuk , başarı …. Hangi birisi var .

  • Gültekin

    10.4.2022 10:40:50

    Hazineye ait özellikle tarım arazilerin satışı gelecek için hiç doğru bir karar değildir, çünkü bugün devletin üretim yaban ve rekabet gücünü oluşturan üretim unsurların özelleşmesi sonucu, hayat pahalılığın ve ekonomik dengesizliklerin oluşmasında baş nedendir. İki liraya alınan bir bağ marul 15.00 TL bu tarım ülkesinde nasıl olur, yoksa marul da mı dövizle alınır oldu da haberimiz yok.

  • S.topuz

    10.4.2022 01:09:28

    "İktisad eden bereket bulur,iktisad eden DECCALIN DAMINA( tuzağına) düşmez ".buyuran Habibullah, içinde bulunduğumuz EKONOMİK KRİZİN de yegane çaresini bize mujdeliyor. Hem toplum olarak, hemde DEVLET olarak! Bize sadece tavsiyelere ve emirlere uymak düşüyor. Allah yar ve yardımcımız olsun inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı