"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyasi partiler Diyanet kadar olamadı

04 Haziran 2015, Perşembe 17:53
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2015 fıtır sadakası miktarını belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2015 fıtır sadakası miktarını belirledi. 

Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit başkanlığında toplanan Din İşleri Yüksek Kurulu, 2015 fıtır sadakası miktarını 11 lira 50 kuruş olarak belirledi. Diyanetin belirlediği rakama göre, seçim sürecinin en gözde vaadi olan Asgari Ücret'in de dinen 1380 lira olması gerektiği ortaya çıktı. 

1380 LİRA ASGARİ HARCAMA

Bir kişinin günlük gıda ihtiyacını karşılamak için 11.5 lira harcaması gerekiyor. Diyanetin verdiği rakama göre, 4 kişilik bir ailenin sadece yemek ihtiyacını giderebilmesi için 11.5X4=46 lira harcaması gerekiyor. Hesaba göre, 4 kişilik bir aile sadece aylık yemek ihtiyacını giderebilmek için 46X30=1380 lira harcama yapmak durumunda kalıyor. Buna kira, ulaşım vb. diğer masraflar dahil değil.

Sadece aç kalmamak için ihtiyaç duyulan 1380 liranın üzerine kira, giyecek, ısınma, ulaşım, eğitim giderleri de eklendiğinde ortaya çıkan rakam; hükümetin belirlediği ve muhalefet partilerinin vaadettiği asgari ücret miktarının çok çok üstünde bir rakam ortaya çıkıyor.

Haber Merkezi

Etiketler: fıtır sadakası
Okunma Sayısı: 3078
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hayati Binler

    4.6.2015 19:42:40

    Eyvah, bundan sonra diyanete baskı yapıp asgari ücretle paralel fıtır sadakası tayini tazyiki olmasın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı