"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sizler kınama memuru musunuz?

17 Kasım 2014, Pazartesi 14:24
SP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Ertürk yaptığı basın açıklamasında hükümetin İsrail politikasını eleştirdi.

SP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Ertürk, terör devleti İsrail'in yarım yüzyıldır Filistin'de mazlum ve mağdur Müslümanları İslam dünyasının gözleri önünde şehit ettiğini belirterek, "Sizler kınama ve olayları BM'ye havale memuru musunuz? Merak edip sizlerin iktidarda olduğunuz 12 yılda gelişen olaylar karşısındaki tepkilerinizi araştırıp derledik. Derledik ki tepkilerinizin milletimizin gazını almaktan öteye gitmediğini ve siyasi yatırım olarak yapıldığını herkes bilsin istedik." dedi.

Ertürk ve bir grup partili, İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı saygısızlığı protesto etti. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan grup, ellerind ki pankartlarla İsrail'i kınadı. Burada basın açıklaması yapan İl Kadın Kolları Başkanı Ertürk, 1967'den beri ilk kez İsrail askerlerinin, Allah'ın yeryüzündeki ilk kıblesi olan ve Müslümanların da bir süre yönelerek namaz kıldığı Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girip çiğnediğini söyledi. Bu davranışla zahiren Müslümanlara, hakikatte ise geçmiş bütün peygamberlere ve onların ümmetlerine hakaret ve saygısızlık ettiklerini belirterek, "Çünkü Mescid-i Aksa, sadece bugünkü Müslümanların kutsalı olmayıp geçmiş bütün ümmetlerin de kutsalı idi ve halen de öyledir. Ne var ki Allah'a isyanda binlerce yıllık ketum inadından vazgeçmeyen, lanetli ve şımarık kavim İsrail, her zaman yaptığını yapıyor, bildiğini okuyor. İşgal ediyor, yakıyor, yıkıyor, vuruyor, öldürüyor, Müslümanların onuruyla alay ediyor. Terör devleti İsrail, yarım yüzyıldır Filistin'de mazlum, mağdur Müslümanları İslam dünyasının gözleri önünde şehit ederken 5 Kasım günü yapılan saygısızlık ise adeta bardağı taşırdı. Tüm bu gelişmeler karşısında ümmetin gözlerini çevirdiği Türkiye ise her yapılanı sadece çok başarıyla kınıyor ve onlara piyonluk yapan, meşruiyet kazandıran ve cesaret veren haçlı BM'den medet umuyor." şeklinde konuştu.

SP'li hanımlar ve anneler olarak Türkiye'yi yönetenlere seslenen Ertürk, BM'nin İsrail'i devlet sahibi yapmak ve ilelebet korumak maksadıyla kurulduğunu söyledi: "Görülüyor ki hükümetin kınamaktan başka elinden bir şey gelmiyor. Yaşanan olaylar ve acziyet karşısında, tarih boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapmış bir milletin evlatları olarak içimiz kan ağlamaktadır. Şimdi yaşanan bu zulüm karşısında ümmet olarak susmamalıyız. Susarak zulme ortak olmamalıyız, çünkü zulme rıza da zulümdür. Kudüs, zulme var gücüyle direnen Filistinlilerin derdi olduğu kadar bizim de derdimizdir, Müslümanların ortak derdidir. Kudüs davası işbirlikçilikle, Siyonistlerle iyi ilişkiler kurmakla ve onlarla aynı masaya oturmakla savunulamaz ve Mescid-i Aksa bu yolla kurtarılamaz. İlk kıblegâhımız olan Mescid-i Aksa'yı savunmak, bütün Müslümanlar için bir mecburiyettir. Bundan dolayı işin bu noktasında bir avuç inanmış Müslümanın direncinden daha fazlasına ihtiyaç olduğu açıktır."

Filistin'le İsrail'in aynı cümlede bile biraraya gelemeyeceğini savunan Nurcan Ertürk açıklamsında: "İşgalci ve bebek katili İsrail'in bu topraklardan temizlenmesi gerekiyor. Bu iradeyi ortaya koyabilecek bir sese, bir güce ihtiyaç var. Bundan dolayı ve en azından devlet olarak İsrail'le olan gizli açık bütün ilişkilerimiz hemen sonlandırılmalıdır. Filistin'in her türlü tehditten ve işgalden arındırılması için İslam ülkeleriyle işbirliği yapıp Filistin barış gücü oluşturulması kaçınılmazdır. Vatandaş olarak, İsrail firmalarının malları boykot edilmelidir. Bunları yapmadığımız müddetçe saldırılardan mesul olduğumuzu unutmayalım." ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 1524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı