"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma davalarından ilki sonuçlandı

23 Aralık 2015, Çarşamba 14:37
Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014'teki faciada şehit olan 301 madencinin yakınlarının açtığı, 400’e yakın maddi ve manevi tazminat davalarından ilki sonuçlandı.

Maden işçisi Özey Eren’in anne, baba ve yedi kardeşine, toplam 395 bin lira manevi tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

Davayla açıklama yapan Av. Sercan Okur,

“İlçemizde 13 Mayıs 2014 günü yaşadığımız ve 301 madencimizi kaybettiğimiz maden faciasından sonra madenci aileleri tarafından Soma İş Mahkemesi'nde, yaklaşık 400’e yakın maddi manevi tazminat talepli dava açılmıştı. Açılan davalar halen devam ederken kazada hayatını kaybeden maden işçimiz Özay Eren’in annesi, babası ve kardeşleri için açmış olduğumuz, 2014/1330 esas sayılı, manevi tazminat konulu dava, 22 Aralık 2015 günü sona ererek karar çıktı. Bu karar, maden faciasından sonra açılan tazminat davaları arasında verilen ilk karar olması açısından önemli. Kararda, maden faciasında evladını kaybeden anne ve babaya kişibaşı 75 bin TL, kardeşlere de kişibaşı 35 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Geçmişte yaşanan maden kazaları sonucunda mahkemelerin verdiği kararlara ve Yargıtay içtihatlarına baktığımızda, belirlenen manevi tazminat miktarlarının bir miktar yüksek olduğunu düşünüyoruz ancak yine de bu miktarın yeterli olmadığı kanaatindeyiz, bu nedenle kararı temyiz edeceğiz.” dedi.

Kararda yer alan diğer bir önemli hususa da değinen Av. Okur, “Soma Kömürleri ve TKİ'nin, tazminatların ödenmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu olmasıdır. Biz davamızı, 16 Aralık 2014'te açtı. Dava, bir yıl gibi bir sürede sona erdi. Maddi tazminat talebimiz olmadığından dosya, hesap bilirkişisine gönderilmedi. Dört duruşmada sona eren dava sonucunda verilen karar, diğer dosyalardaki manevi tazminat talepleri açısından da emsal teşkil edebilecek karar olacak.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1456
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı