"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Somalı esnafın kredi borçlarına yeniden erteleme

27 Ağustos 2015, Perşembe 09:17
Soma'da 301 madencinin öldüğü maden faciası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların bazı kredi borçlarının faizsiz ertelenmesine yönelik sürenin 1 yıl uzatılması kararlaştırıldı.

Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankası AŞ tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, esnaf ve sanatkarların daha önce ertelenen kredi borçları, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde bankaya yazılı talepte bulunulması halinde 13 Mayıs 2015'ten itibaren faizsiz olarak 1 yıl ertelenecek. Buna bağlı olarak kredi itfa tablosu doğrultusunda, kalan taksitler de birer yıl ötelenecek.

Ertelemeye ilişkin talepler 1 ay içerisinde bankaya yazılı olarak bildirilecek.

Esnafın söz konusu kredi borçları 13 Mayıs 2014'ten itibaren 1 yıl ertelenmişti.

AA

Etiketler: soma, esnaf, kredi, maden faciası
Okunma Sayısı: 1076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı