"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Suriye'deki güvenli bölge gerginliğe neden olacak'

09 Ağustos 2019, Cuma 18:22
İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi, ABD ve Türkiye'nin görüşmelerini yürüttüğü ve Suriye'de kurulması planlanan "güvenli bölgenin", bir "hüsnükuruntu" olabileceğini yazdı.

Guardian Orta Doğu Muhabiri Martin Chulov ve Dünya Haberleri Editörü Julian Borger imzalı analizde, ABD'nin bu hamleyle "Türk istilası" korkusunu azalttığı belirtildi. Ancak Guardian'a göre Türkiye ve ABD'nin planı, Washington ile IŞİD'i yenmesine yardımcı olan Suriyeli Kürt güçler arasında gerginliğe neden olacak

Gazeteye göre hem Türkiye'yi hem de Suriyeli Kürtleri müttefik olarak gören ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik açıklamalarının ardından, bu iki müttefikinin çatışmasını engellemekte zorlanıyor.

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakatın fazla detay içermemesini ABD'nin zaman kazanma çabası olarak görenler de bulunuyor.

Guardian'a konuşan eski bir ABD yetkilisi, "Bu mutabakat, görüşmelere devam etme mutabakatıdır. Bu kesinlikle iyi bir şey. Fakat Suriye'de güçlerimiz o kadar azaldı ki güvenli bir bölgeyi desteklemek için gerçekten yapabileceğimiz çok az şey var" dedi.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı