"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeliler, Reyhanlı'da açılan Türkçe kursuna yoğun ilgi gösterdi

31 Mart 2016, Perşembe 11:27
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeliler için Türkçe kursları açıldı. Suriyeliler kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Reyhanlı'ya yerleşen Suriyeli sığınmacıların günlük hayatlarını kolaylaştırması, ilçe halkıyla sağlık iletişim kurmaları amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) Türkçe kursu açtı. Kursa Suriyelilerin yoğun ilgi göstermesi üzerine kurs sayısını artıran HEM'de bugüne kadar dönemler halinde 17 ayrı kurs açıldı. Bu kurslardan 3'ü tamamlanırken, devam eden 14 kursta 450 Suriyeli Türkçe öğreniyor. 

HEM'de ders veren öğretmenler Suriyelilerin Türkçe öğrenmek için çok istekli olduklarını söyledi. Kursa katılan Suriyeliler ise uygulamadan memnun olduklarını belirtti. Aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu Suriyelilerden Yasemin Caber, günlük hayatlarında, alışverişlerde kolaylık için kursa gittiğini söyledi.

İngilizce öğretmeni olduğunu söyleyen Reşit El Ceber ise katıldığı Türkçe kursunun yararlı olduğunu belirterek, "Kursta sayılar, konuşma, zamirler ve filleri öğreniyoruz. Zaman zaman günlük yaşantımızda anlaşma zorluğu yaşıyorduk. Şimdi ise öğrendiklerimizle hayatımızı kolaylaştırdık. Bu konuda tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı