"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarihi mitingi dünya böyle gördü

08 Ağustos 2016, Pazartesi 10:25
İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Alman basını geniş yer ayırdı.

Alman basınında mitingin 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de düzenlenen en geniş katılımlı miting olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Yenikapı'daki katılımcıların büyük kısmının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taraftarları olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer veren Alman basını, haber başlıklarında ve spotlarda Cumhurbaşkanı'nın özellikle idama ilişkin sözlerini ön plana çıkardı.

Bild; “Ben idam cezasını kabul ederim" başlığını taşıyan haberde Erdoğan'ın “Eğer halk idam cezası istiyorsa, partiler halkın bu isteğini yerine getirmeli" ifadelerine yer verdi.

N-tv-Online haberinde, “Erdoğan idam cezası lehinde görüş bildirdi" başlığı kullanıldı. Haberde ayrıca şu satırlar yer aldı: “Darbe teşebbüsünden bu yana yapılan en büyük mitingde yüzbinlerce Türk, Erdoğan'a desteğini göstermek için mitinge akın etti. Erdoğan bu büyük gösteriyi mesajlarını vermek için kullandı. Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki mitingde bir milyonu aşkın taraftarının önünde idam cezasının geri getirilmesini telaffuz etti. Eğer parlamentodan yasa çıkarsa bunu onayacağını söyledi."

"İDAM GELİRSE, AB MÜZAKERELERİ DURUR"

Der Tagesspiegel: “Erdoğan idam cezası için ümit verdi" başlığı ile sunulan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Eğer halk idam cezası istiyorsa, partiler halkın isteğini yerine getirmeli" sözleri yer aldı. Der Tagesspiegel, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye bu konuda yaptığı uyarıyı ve eğer idam cezası getirilirse Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulacağı ifadesini hatırlattı. 

“Erdoğan'la büyük mitingde yüz binlerce kişi" başlığını kullanan Spiegel-online, mitingin tepe noktasının Erdoğan'ın konuşması olduğunu belirtti.

"ERDOĞAN, ALMANYA'YI SERT ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ"

Waz: İstanbulda'ki mitingi, “Büyük mitingde Erdoğan Almanya'yı sert şekilde eleştirdi" başlığıyla okuyucularına duyuran Waz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam konusundaki sözlerini aktardı. Waz ayrıca, Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Köln'deki mitingde kendisine video konferansla katılımcılara seslenme hakkı verilmemesine ilişkin eleştirilerini de okuyucularıyla paylaştı. Waz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine tanınmayan bu hakkın teröristlere tanındığını söylediğini ve “Demokrasi nerede?" diye sorduğunu yazdı.

Taz ise, “İstanbul'da AKP yanlısı büyük miting" başlığıyla verilen haberde, HDP'nin mitinge davet edilmediğine dikkati çekti.

İngiliz basınında Yenikapı mitingi

İstanbul ve tüm Türkiye'de Pazar günü düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler' mitingi dış basında da yer buldu. İngiliz basın ve yayın kuruluşları, başarısızlıkla sonuçlanan darbeye karşı birlik mesajının verildiği mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasını geri getirebileceği mesajına vurgu yaptı.

BBC: Erdoğan idam cezasının geri getirilmesini destekledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen büyük mitingde, parlamento ve halk tarafından desteklendiği takdirde idam cezasının yeniden uygulanmasını onaylayacağını söyledi

Dindar isimler ve diğer muhalefet partilerinin liderlerinin de katıldığı mitinge, HDP davet edilmedi.

Financial Times: İstanbul'daki miting Türkiye'de yeniden birlik umutlarını yeşertti

En az bir milyon kişinin katıldığı pazar günü İstanbul'da düzenlenen ve bütün partilerin yer aldığı büyük miting, politik konularda bölünmüş bir ülkede dönüm noktası olarak umutları yükseltti.

Geçtiğimiz ay başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden önce düşünülemeyecek olan mitinge, Erdoğan'ın liderliğinde diğer muhalefet partilerinin liderleri de katıldı. Ancak parlamentonun üçüncü en büyük partisi HDP, toplantıya davet edilmedi.

Independent: Darbeye karşı İstanbul'da dev kalabalık

Yüzbinlerce Türk, geçen ay başarısızlıkla sonuçlanan darbeyi protesto etmek için İstanbul'da düzenlenen demokrasi mitinginde toplandı.

Daily Telegraph: Erdoğan idam cezasının geri getirileceği sinyalini verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen mitingde, halkın talep etmesi halinde başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra parti liderlerinin bu talebi dikkate alacaklarına inandığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde idam cezasının olmadığını söyleyenleri eleştiren Erdoğan, ABD, Japonya ve Çin'de idam cezalarının uygulandığını belirtti.

Guardian: Türk liderler İstanbul'da darbe karşıtı miting düzenledi

Bir milyondan fazla Türk, İstanbul'da 15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişiminden sonraki gece nöbetlerini sonlandırmak üzere toplandı.

Daily Express: AB tartışmasından sonra Erdoğan yüzünü Putin'e döndü

Yeni ve soğuk dünya düzeni,Türkiye'nin sert lideri Erdoğan'ın AB ve ABD'ye sırtını dönerek, Rusya lideri Putin'e yakınlaşmasıyla ortaya çıktı.

İslami lider Rus despotunu 'dostum' olarak çağırırken Ankara ile Moskova arasındaki artan ilişkileri yeni bir sayfa olarak nitelendirdi. Erdoğan'ın yorumları, Türkiye'nin NATO müttefiklerini alarma geçirirken başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra ortadoğunun kilit ülkesi ile batının ilişkilerin ne kadar azaldığını gösterecek.

DHA

Okunma Sayısı: 2725
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı