"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tayland Konsolosluğu'nu taşlayan 9 kişi gözaltına alındı

09 Temmuz 2015, Perşembe 10:11
İstanbul'da, Uygur Türklerini Çin'e teslim edeceği iddiası üzerine önünde toplandığı Tayland Başkonsolosluğu'na taş atanlardan 9'u gözaltına alındı.

Şişli Zincirlikuyu'daki Kore Şehitleri Caddesi Mithat Ünlü Sokak'taki başkonsolosluğun da yer aldığı binanın önünde toplanan gruptakiler namaz kılıp, dua etti. Sokağı çevreleyen çevik kuvvet polisleri dua sonrasında gruptakileri gözaltına almak istedi. Gruptakilerden bazıları konsolosluğun kendilerinin taşladığını söyleyerek, gözaltına alınmalarını talep etti. Bu kişilerden 9'u gözaltına alındı.

Gruptakilerden diğerleri ise çevik kuvvet polisi tarafından bina önünden uzaklaştırıldı. Gruba destek vermek için başkonsolosluk önüne gelen Uygur Türklerinden bazı kadınlar ise gruba yaklaştırılmadı.

Bu arada, çevik kuvvet polisi gruptakileri gözaltına alırken basın mensuplarını olay yerinden uzaklaştırmak istedi. Ekipler, başkonsolosluk önüne ve sokağın giriş ve çıkışına emniyet şeridi çekip, güvenlik önlemi aldı. 

Olay yerinde bir grup çevik kuvvet polisi ve TOMA, önlem amaçlı beklemeye devam ediyor.

AA

Okunma Sayısı: 1276
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı