"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör bittiyse sandık taşıma niye?

31 Mayıs 2018, Perşembe
Türkiye, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine Yüksek Seçim Kurulu’nun sandık taşıma ve birleştirme kararıyla gidiyor.

19 ilin valileri 1990’lı yıllardaki terör olaylarını gerekçe göstererek sandıkların taşınmasını istedi. 144 bin seçmeni ilgilendiren karar 3 üyenin itirazına rağmen kabul edildi. Uygulamaya sokulacak olan kararın AKP’nin “terörün bittiği” söylemiyle çeliştiği belirtildi. Hükümet yetkililerinin özellikle olağanüstü hal döneminde terörün bittiğine yönelik açıklamaları akla getirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun erken seçimin gündeme gelmesinden önce 21 Mart 2018’de yaptığı konuşmadaki, “Artık bu işi bitirmek, Doğu ve Güneydoğu illerimizi terörle anılır halden kurtarmak zorundayız. İnanın Türkiye, terörle mücadelesinde bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlüdür ve bilmenizi istiyorum ki, sona yaklaşmıştır” hatırlatıldı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre HDP kaynakları, partiye yüksek oranda oy çıkan pek çok köyün ise AKP’ye yüksek oy çıkan köylere taşındığı değerlendirmesini yaptı. Buna göre 252 seçmeni bulunan HDP’nin yüzde 94 oranında oy aldığı Muş’a bağlı Suluca köyündeki seçmenler, AKP’nin yüzde 75 oranında oy aldığı Muş’a bağlı Arpayazı köyüne taşındı. Sandık taşıma ve birleştirme taleplerinin ilk sırasında güvenlik gerekçesinin gelmesi AKP hükümetin son bir yıldır terörü bittiği söylemiyle de çelişti.

Okunma Sayısı: 1976
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı